Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ανεμβολίαστη υγειονομικός ξεσπά: Μείναμε στην πρώτη γραμμή, σήμερα μας λένε άχρηστους και μιάσματα - θα ξαν'ανοίξουν την Σπιναλόγκα;

 

Τεταμένο είναι το κλίμα στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας μιας και σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου που θέλει ανεμβολίαστους υγειονομικούς να βγαίνουν σε αναστολή εργασίας.


Η Κωνσταντίνα Γεωργάκη είναι τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Λαϊκού νοσοκομείου. Η κα Γεωργάκη είναι ανεμβολίαστη και είναι μία εκ των 110 που δεν ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα.

Οργισμένη μίλησε για τον νόμο που υποχρεώνει τους υγειονομικούς σε εμβολιασμό τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ήταν εκείνοι που έβαλαν πλάτη ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γινόταν.

Ανεμβολίαστη υγειονομικός ξεσπά για την αναστολή εργασίας - 

«Σήμερα δεν είναι το θέμα μας αν κάποιος συνάδελφος έχει κάνει ή όχι το εμβόλιο. Υπάρχει μια εκβιαστική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, μας λέει δηλαδή είτε θα κάνετε το εμβόλιο είτε θα βγείτε σε αναστολή, στην ανεργία και χωρίς μισθό. Αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στους συναδέλφους γιατί δεν ερχόμαστε εδώ ούτε για το χόμπι μας ούτε για να περνάμε την ώρα μας. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα δεν αρνηθήκαμε να προσφέρουμε τη δουλειά μας σε όλους αυτούς που ερχόντουσαν εδώ άρρωστοι. Δουλέψαμε δίπλα τους, τους περιθάλψαμε με ουσιαστικό τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς να έχουμε πολλές φορές τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» ξεσπά.

«Στην αρχή της πανδημίας υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τις μάσκες, έπρεπε ο ένας να τραβάει τη μάσκα του άλλου, για το ποιος θα προλάβει να την πάρει. Παρ' όλα αυτά μέναμε όλοι στην πρώτη γραμμή, δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω και σήμερα δίνουν κλοτσιά σε όλον αυτόν τον αγώνα μας και μας λένε ότι είμαστε άχρηστοι και μιάσματα. Είμαστε άνθρωποι υγιείς».

Ανεμβολίαστη υγειονομικός ξεσπά για την αναστολή εργασίας -

Κωνσταντίνα Γεωργάκη

Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Λαϊκού νοσοκομείου

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «μέχρι πρόσφατα έλεγα ότι αν συνεχίσει η πανδημία, από Σεπτέμβρη θα πάω να το κάνω, όμως μπαίνει αυτό το εκβιαστικό διάλειμμα».

Διαμαρτυρία στον Ευαγγελισμό για την αναστολή: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν συνάδελφο να απολυθεί"

Επίσης, ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, δηλώνει στο Sputnik ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση διώχνει 110 μάχιμους εργαζόμενους από τους 1.500 που είμαστε χωρίς να αντικαταστήσει ούτε μισό. Εμείς είμαστε υπέρ των εμβολιασμών γι' αυτό έχουμε πετύχει το ποσοστό 93,3% εμβολιασμένων στο νοσοκομείο. Το ερώτημα είναι το εξής: χωρίς τους 110 εργαζόμενους πώς θα βγει η εφημερία»

Διαμαρτυρίες στα νοσοκομεία

Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το Λαϊκό νοσοκομείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

Πρώτη μέρα αναστολών εργασίας στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.09.2021

Αναβρασμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: "Πόρτα" στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους

Αφορμή για τη διαμαρτυρία είναι η πρώτη μέρα που τίθεται σε ισχύ το μέτρο της αναστολής εργασίας για όσους εργαζόμενους στην υγεία δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αναστάτωση και στο νοσοκομείο Γεννηματάς για την αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.09.2021

Αναστολές υγειονομικών: "Ζήτησαν από ανεμβολίαστο να δουλέψει γιατί δεν έβγαινε το πρόγραμμα"

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν και εργαζόμενοι έξω από τον Ευαγγελισμό με τα ίδια αιτήματα.


https://sputniknews.gr/20210901/anemvoliasti-ygeionomikos-xespa-meiname-stin-proti-grammi-simera-mas-lene-ahristoys-kai-miasmata-17204778.html