Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

O Ερντογάν απειλεί ευθέως να κατακτήσει όλη την Κύπρο.Επικαλέστηκε το νόμου του ισχυρού και την στρατιωτική του υπεροχή για να επιβληθεί στη νήσο…

 


O Ερντογάν απειλεί να κατακτήσει όλη την Κύπρο κάτι που επικίνδυνα αποσιωπείται από πολιτικομιντιακό κατεστημένο Αθηνών.. 

Η έκφραση που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στη νήσο «η ισχύς χαλάει τους κανόνες του παιχνιδιού» είναι ένα εγκώμιο στο νόμο του πιο ισχυρού. Η άμεση απειλή του Ερντογάν κατά της ελληνοκυπραικής πλευράς επέρχεται τη στιγμή της ανακοίνωσης της πτώσης της τουρκοκυπριακής κυβέρνησης στα κατεχόμενα ως συνέπεια της απόσυρσης του Λαικού Κόμματος από τον κυβερνητικό σχηματισμό. Πολυάριθμοι Τουρκοκύπριοι βλέπουν με κακό μάτι την τουρκική ανάμειξη..

H επίμαχη δήλωση του Ερντογάν όπως μεταφέρεται από το anadolu: ”Στην Κύπρο πλέον οδεύουμε προς το σημείο για το οποίο οι παλαιότεροι συνήθιζαν να λένε «η ισχύς χαλάει το παιχνίδι». Οδεύουμε προς αυτό το σημείο με την πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας»..Απειλεί ευθέως μ΄επιβολή στρατιωτικής δύναμης να χαλάσει το παιχνίδι που στήνεται όπως θεωρεί από διάφορα κέντρα κατά των Τουρκοκύπριων..H Τουρκία έχει πλέον υπερβεί όλες τις κόκκινες γραμμές καθώς είχε το θράσος να επιτεθεί στη γενοκτονημένη Αρμενία..Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει καμιά αναστολή και ηθικό ενδοιασμό να επαναλάβει το έγκλημα στην Κύπρο

Η Τουρκία είναι ο προνομιούχος περιφερειακός παίκτης ΝΑΤΟ-ΗΠΑ για προώθηση συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή Αν. Μεσογείου και Μ Ανατολής και όχι μόνο …Η Τουρκία ως ΝΑΤΟ-ική δύναμη κατέκτησε τα παράλια της Β Αφρικής προχώρησε σε de facto διχοτόμηση της Λιβύης* έστησε 2 βάσεις και θα προχωρήσει στην κατάληψη όλης της Κύπρου για λογαριασμό των αφεντικών της ως απάντηση στην κάθοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο μέσω Συρίας. Στο ίδιο πλαίσιο η Κρήτη με αναβάθμιση κι επέκταση Σούδας έγινε το απόλυτο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο.. Λιβύη, Κρήτη και Κύπρος είναι η απάντηση των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο αντίπαλο ρώσικο δέος που αμφισβήτησε μονοπώλιο και κυριαρχία τους σε Μ Ανατολή και κατ΄επέκταση Ανατολική Μεσόγειο….

*H Tουρκία απερίσπαστη χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της πλέον στην Al-Watiya στη Λιβύη.. Η κατοχή της Τουρκίας αν και πρόσφατη ξεχάστηκε..Αυτή τη νύχτα ένα τούρκικο Lokcheed C-130E (reg. 71-01468) απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kayseri και προσγειώθηκε στην Al-Watiya AB στη Λιβύη.

dimpenews.com