Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Εφησυχάστε τον Έλληνα, πείτε του οτι ο Ερντογάν έχει οικονομικό πρόβλημα στην χώρα του...


 Ανεξέλεγκτα τα τουρκικά UAV στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Έντονος ο προβληματισμός για τον Έβρο (βίντεο)

Ανεξέλεγκτα δείχνουν ότι δρουν τα τουρκικά UAV στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καταστρέφοντας δεκάδες οχήματα των δυνάμεων της Αρμενίας.
Οι εικόνες είναι σχετικά «γνώριμες» πλέον: Οχήματα σε πλήρη κάλυψη στο έδαφος, είτε σε αντιαρματικούς τάφρους, είτε με δίχτυα παραλλαγής, γίνονται θύματα των τουρκικών πυραύλων MAM-L που εκτοξεύονται από τα TB.2.
Μάλιστα όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατέστρεψαν ακόμη τρία SHORADS Tor-M2KM, τις δύο τελευταίες ημέρες στην κατεύθυνση του άξονα Fizuli-Jabrayil ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των TOR που έχουν καταστραφεί σε τουλάχιστον, τέσσερα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις των Αζέρων, ενώ προστίθεται και η καταστροφή ενός συστήματος S-300.


Το νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Μπακού και σε αυτό φαίνεται η καταστροφή κυρίως οχημάτων ρουκετοβόλων.

Το ερώτημα φυσικά αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, είναι πόσο έτοιμος είναι ο ΕΣ για να αντιμετωπίσει μια τέτοια συνεχή προσβολή από τουρκικά UAV στον Έβρο;Έχουν ληφθεί μέτρα, όποια και αν είναι αυτά, ή θεωρούν το σενάριο αυτό, μια ένοπλης αντιπαράθεσης με την Τουρκία
τόσο απομακρυσμένο, οπότε και αδίκως ανησυχούμε;

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κανένας Κλάδος των  ΕΔ ακόμη και σήμερα δεν διαθέτει κανένα τύπο UAV ο οποίος  να μπορεί να φέρει οπλισμό!

Τις νέες επιθέσεις επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του αυτόνομου θύλακα του Αρτσάχ Arayik Harutyunyan:

«Σφοδρές μάχες συνεχίζονται σχεδόν σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στο νότο. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας πραγματοποιούν στο ακέραιο τις αποστολές τους, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα και απώλειες στις εχθρικές δυνάμεις».


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/925638_anexelegkta-ta-toyrkika-uav-sto-nagkorno-karampah