Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Επιδημιολόγος: «Διασκέδαση με ασφάλεια και μέτρα είναι λύση για τους νέους, όχι να κλειστούν σπίτι»


Στην ανάγκη στοχευμένης αντιμετώπισης των εστιών διασποράς έκανε λόγο ο επιδημιολόγος Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος αναφερόμενος στους νέους τόνισε πως η λύση δεν είναι κλείσιμο στο σπίτι, αλλά εναλλακτικές λύσεις ασφαλείας.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανακοινώνεται ολοένα μεγαλύτερος καθημερινά και τους επιδημιολόγους να αποδίδουν την αύξηση στον νεαρότερο πληθυσμό, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η λύση είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τους νέους κι όχι το κλείσιμο στο σπίτι.

«Κατ’ εμέ θα πρέπει να πείσουμε τους νέους αλλά και να τους δώσουμε εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή όχι να κλειστούν στο σπίτι, καθώς αυτό δεν θα ήταν εφικτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διασκέδαση με ασφάλεια και τηρώντας κάποια μέτρα είναι η λύση».

«Το "χρυσό" μέτρο εξαρτάται από την πειθώ και από το κατά πόσο θα το δεχθεί η κοινωνία» συμπλήρωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οι ειδικοί συμβουλεύουν τους νέους να «διασκεδάζουν και να δραστηριοποιούνται με ασφάλεια προκειμένου να μπορούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο ελευθερίας που έχουμε αυτή την περίοδο».

Δεύτερη μέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020

Lockdown: Η Αττική φλερτάρει με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ - Μια «ανάσα» από το «μάσκα παντού»

Ο ίδιος εξήγησε πως οι περισσότεροι από όσους έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα και την τήρηση των μέτρων, είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, δεδομένου ότι γνωρίζουν πως κινδυνεύουν περισσότερο.

Ο κ. Παρασκευής έκανε αναφορά και στη στοχευμένη αντιμετώπιση των εστιών διασποράς:

«Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τις εστίες διασποράς. Κάθε πληθυσμός και κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμα και στην ίδια χώρα τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού από περιοχή σε περιοχή διαφέρουν. Θα πρέπει κάθε φορά να δούμε το ποιες είναι οι εστίες διασποράς και ποιος είναι ο πληθυσμός που σχετίζεται με τη διασπορά, έτσι ώστε να στοχεύσουμε τα μέτρα και τις παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται περισσότερο, αυτό δεν είναι ούτε εύκολο ούτε προφανές. Προκειμένου τα μέτρα να είναι αποτελεσματικά χρειάζεται και η συνεργασία της κοινωνίας».


https://sputniknews.gr/ellada/202010218607419-epidimiologos-diaskedasi-me-asfaleia-kai-metra-einai-lysi-gia-tous-neous-ohi-na-kleistoun-spiti/