Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Bashar al Assad: o Erdogan είναι ο κύριος υποκινητής του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. [ΒINTEO]


O Πρόεδρος της Συρίας ο Bachar al Assad σε συνέντευξή του στο RIA κατηγόρησε τον Recep Tayyip Erdogan ότι είναι ο “κύριος υποκινητής” της επανεμφάνισης της διαμάχης στο Nagorno-Karabakh..
”Είναι ο κύριος υποκινητής και εμπνευστής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας”, διαβεβαιώνει o Assad. «Η Δαμασκός μπορεί να το επιβεβαιώσει», συνεχίζει.
O Assad πρόσθεσε ότι είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι η Τουρκία έστειλε μισθοφόρους Σύριους στο Nagorno Karabakh..Γαλλία, Ρωσία, Ιράν προσάπτουν ανάλογες κατηγορίες στην Τουρκία.


Ο Άσαντ είπε στο Ria η Τουρκία χρησιμοποιεί τρομοκράτες από διάφορες χώρες στη Συρία..Χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο στη Λιβύη στέλνει Σύριους τρομοκράτες στη Λιβύη ...Οπότε είναι προφανές πως αυτούς τους ίδιους τρομοκράτες τους χρησιμοποιεί και στο Ναγκόρνο.Πρόκειται για τρομοκρατικές εξτρεμιστικές οργανώσεις..Πρώτον η συμπεριφορά του Ερντογάν είναι επικίνδυνη γιατί αντανακλά την Μουσουλμανική Αδερφότητα κι από τη στιγμή που χρησιμοποιεί τρομοκρατικές κι εξτρεμιστικές οργανώσεις.Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι μια εξτρεμιστική τρομοκρατική ομάδα… Τις χρησιμοποιεί για ν΄αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης στο εσωτερικό της χώρας του γιατί έχει προβλήματα και ιδιαίτερα μετά σκάνδαλα της σχέσης του με Ισλαμικό Κράτος.Κι όλοι το ξέρουν αυτό διότι όλο το συριακό πετρέλαιο έφυγε με την ομπρέλα της αμερικάνικης αεροπορίας με την ανάμειξη της Τουρκίας..Κι όλοι το γνωρίζουν αυτό…

Ο Ερντογάν είναι επίσης επικίνδυνος γιατί δημιουργεί πολέμους σε διαφορετικές περιοχές..
Αυτό που αποκαλούμε διεθνής κοινότητα στην ουσία τώρα πια δεν είναι παρά μόνο οι υπερδυνάμεις και οι πλούσιες χώρες που γίνονται οι επηρεαστές του υπόλοιπου κόσμου.
Αυτή η λεγόμενη διεθνής κοινότητα είναι πολύ ευχαριστημένη για το ρόλο που παίζει η Τουρκία είναι ένα εργαλείο της κι ένα όπλο της στην περιοχή...
Γι αυτό δεν μπορούμε να βασιστούμε στη διεθνή κοινότητα…Δεν υπάρχει διεθνής κοινότητα υπάρχει διεθνές δίκαιο.
 Όμως δεν υπάρχει κανένας θεσμός που θα επιβάλει το διεθνές δίκαιο.
 ‘Αρα δεν μπορούμε να βασιστούμε πουθενά παρά μόνο στους εαυτούς μας εμείς σαν Σύριοι στις δυνάμεις μας και στους φίλους μας..

dimpenews.com