Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Οι Γερμανοί ξαναήρθαν και μας τα πήραν αυτή την φορά χωρίς πόλεμο


 

Spiegel: To τέταρτο Ράιχ και η Μέρκελ με τους Ναζί στην Ακρόπολη

Ο τίτλος του κεντρικού θέματος του γερμανικού περιοδικού είναι: "Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη" και παραπέμπει στην Αθήνα της Κατοχής

Το περιοδικό επέλεξε να "φιλοξενήσει" στο εξώφυλλο του μια φωτογραφία από το παρελθόν των ναζί αξιωματικών στον Παρθενώνα παρέα με την Άνγκελα Μέρκελ που έχει προστεθεί ανάμεσα τους εμβόλιμα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η Μέρκελ δεν εξισώνεται φυσικά με τους Ναζί, ωστόσο ο τίτλος εξηγεί το πώς βλέπουμε τους Γερμανούς.

Για την ακρίβεια, ο τίτλος του κεντρικού θέματος είναι: "Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη" και παραπέμπει στην Αθήνα της Κατοχής.

Το άρθρο φέρει σαν υπότιτλο "To τέταρτο Ράιχ" ενώ περιλαμβάνεται και ένα γκραφίτι από τοίχο της Αθήνας με τη Μέρκελ να φέρει χιτλερικό μουστάκι.

Spiegel: To τέταρτο Ράιχ και η Μέρκελ με τους Ναζί στην Ακρόπολη

"Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους Ναζί.

Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο", αναφέρει η εισαγωγή του άρθρου

"Αλλά το πρόβλημα είναι η επιστροφή της γερμανικής υπεροχής; Ή το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μικρή, για να είναι το έθνος ηγέτης, που χρειάζεται η Γηραιά Ήπειρος;" διερωτάται το περιοδικό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ