Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

«Ζούμε σε καιρούς αποκαλυπτικούς, καιρούς ολοκληρωτισμού». Απειλείται η ελευθερία της ύπαρξής μας!!!



Να είμαστε αποφασισμένοι πνευματικά, με τη βοήθεια της πίστης και των Αγίων μας.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης, λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δεν έβλεπαν με επιπολαιότητα τα πράγματα, αλλά πιστεύοντας στον Θεό ξεχώριζαν για το ήθος και τις ικανότητές τους. Αυτό προκάλεσε τον διωγμό εναντίον τους, που τους οδήγησε στο μαρτύριο. 

Όμως είχαν τη βοήθεια του Θεού μέχρι το τέλος της επιγείου ζωής τους. Σήμερα, είπε ο κ. Νεκτάριος, η Εκκλησία μας δοκιμάζεται. Ζούμε σε καιρούς όπου το ελεύθερο πρόσωπο του ανθρώπου καταδυναστεύεται. 

Απειλείται η ελευθερία της ύπαρξής μας, της σκέψης μας, της βούλησής μας, ενώ είναι ολοφάνερο ότι ζούμε σε καιρούς αποκαλυπτικούς, καιρούς ολοκληρωτισμού. Οι άγιοι μάρτυρες είναι τα ζωντανά παραδείγματα της δόξας του Θεού. Ο Θεός αντιδοξάζει τους ομολογητές Του. 

Γι’ αυτό χρειάζεται να λάβουμε αποφάσεις για τη ζωή μας. Η απόφαση είναι εσωτερική πνευματική κατάσταση. Και η απόφασή μας ας είναι να ακολουθήσουμε τον Χριστό, ανεξαρτήτως κόστους για την ύπαρξή μας. Να υπερβούμε την χλιαρότητα. Να είμαστε αποφασισμένοι πνευματικά, με τη βοήθεια της πίστης και των Αγίων μας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός.

Στο μεταξύ, στις 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα λάβει χώρα η δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου στα δικαστήρια της Κέρκυρας.

Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας για την εξέλιξη της επίμαχης δίκης, δεδομένου ότι εναντίον του Μητροπολίτου έχουν σχηματιστεί οι περιβόητες δικογραφίες για παραβίαση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αλλά και για δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προτρέποντας τον κόσμο να μεταλάβει κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Θυμίζουμε, ότι, μεταξύ άλλων, η αυτόφωρη διαδικασία είχε κινηθεί με εντολή του Εισαγγελέα της Κέρκυρας κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όσα έγιναν την Κυριακή των Βαΐων κατά την τέλεση της λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου στη δικαστική αίθουσα, κατά την 19η Οκτωβρίου, θα είναι ο κ. Γιάννης Κοντός, Κερκυραίος νομικός, ο κ. Κυριαζόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής της Νομικής, και ο κ. Σπύρος Χριστόφιλος, Διδάκτωρ Νομικής.

Ορθοδοξία News Agency

10/8/2020