Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς χωρίς εκκλησία δεν ζούμε κ. Μενδώνη και το Πάσχα μας έκλεισαν για πρώτη φορά στα σπίτια μας, Πάσχα χωρίς εκκλησίες!


Λίνα Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και σινεμά θα καταλήξουμε στον ψυχίατρο

Τι δήλωσε η υπουργού Πολιτισμού για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον χώρο του θεάματος από την Δευτέρα

Για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον χώρο του θεάματος μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την υπουργό οι κλάδοι του πολιτισμού στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας ενώ η κατάσταση στις επαγγελματικές σχέσεις είναι χαοτική.



Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Υπογράμμισε πως χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλος ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πραγματικά δύσκολος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε πως «αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο». Έτσι, λοιπόν, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων με όλες τις δυνατές όμως και επιβεβλημένες προφυλάξεις.

Το υπουργείο Πολιτισμού, επίσης, οργανώνει μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί το κοινό ότι το ζωντανό θέαμα παραμένει ασφαλές. «Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ, το πρωί της Δευτέρας και θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει. Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.




Υπενθυμίζεται ότι με το 30% της πληρότητάς τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενούν θα λειτουργήσουν, τελικά, από τις 12 Οκτωβρίου, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του νέου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία.

Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη οι όροι λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων και των χώρων ψυχαγωγίας θα εξαρτώνται άμεσα από το επίπεδο της πανδημίας στο οποίο βρίσκεται η χώρα την εκάστοτε χρονική περίοδο. Έχουν οριστεί τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Ετοιμότητας – 1, Επιτήρησης – 2, Αυξημένης επιτήρησης – 3, Αυξημένου κινδύνου – 4.

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Αττική βρίσκεται στο Επίπεδο 3 οι χώροι ψυχαγωγίας οφείλουν να λειτουργούν με το 30% της συνολικής χωρητικότητας τους. Για το Επίπεδο 1 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 65%, για το Επίπεδο 50% ενώ για το Επίπεδο 4 προβλέπεται η αναστολή της λειτουργίας τους.