Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

H Τουρκία εξοπλίζεται απο τις ισχυρότερες χώρες της Ε.Ε

 
The Eurasian Times: Η Τουρκία αναδύεται ως υπερδύναμη στα drone

Η Τουρκία ανεβαίνει γρήγορα τη σκάλα της κατασκευής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ανέφεραν οι Eurasian Times, συνεχίζοντας να παράγει δοκιμασμένα αεροσκάφη με τη βοήθεια του Βρετανού κατασκευαστή.

Υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία σταδιακά μετατρέπεται σε νεότερη υπερδύναμη στην παραγωγή drone, που χρησιμοποιούνται στον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Προς το παρόν ηγείται το Bayraktar TB2 της Τουρκίας, ενός τακτικού drone μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης. 

Η χώρα έχει επίσης χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις επιχειρήσεις της εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία και το Ιράκ.

«Βλέπουμε χώρες όπως η Τουρκία να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη χρήση drone και, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες,  είναι έτοιμη για στοχευμένες δολοφονίες έξω από τα σύνορά της», δήλωσε ο Κρις Κόλε [Chris Cole], διευθυντής του βρετανικού οργανισμού ‘Drone Wars’.

Η Baykar Makina παράγει TB2 και προμηθεύει κυρίως τον τουρκικό στρατό. Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, είναι παντρεμένος με τη μικρότερη κόρη του προέδρου Ερντογάν, Σουμεϊγιέ.

Η Baykar αγόρασε έναν εκτοξευτή πυραύλων Hornet σε κρίσιμα στάδια της παραγωγής, ανέφερε το άρθρο, επικαλούμενο μια έκθεση του 2016 που δημοσιεύθηκε στην Jane's Defense Review. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε τις αναφορές για τυχόν εισαγωγές τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσεται υπό τη διακυβέρνηση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο έδωσε το πράσινο φως σε πολλά φιλόδοξα έργα, όπως η εγχώρια παραγωγή αρμάτων μάχης, πυραύλων και στρατιωτικών αεροσκαφών

Επιπλέον, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσιεύθηκε από την Defense News τον Ιούλιο, πέντε τουρκικές εταιρείες συγκαταλέγονται στις 100 μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες στον κόσμο.

"Moskovsky Komsomolets"

The Hellenic Information Team

   

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος