Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ρωσική πρεσβεία για δημοσίευμα εφημερίδας: Απροκάλυπτες επιθέσεις με διαστρέβλωση των γεγονότων

 
«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013».
Κριτική στον Αλέξανδρο Μασσαβέτα και την συνέντευξή του στην Καθημερινή για το απατηλό «βιβλίο» του «Τρίτη Ρώμη», ασκεί η Ρωσική Πρεσβεία της Ελλάδας.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως ο κ. Μασσαβέτας, χωρίς να είναι επιστήμονας αλλά συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, κατηγορεί με ψεύτικες αναφορές τη Μόσχα ότι δήθεν έχει εξαπολύσει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ελλάδας.
​​​Σύμφωνα με την πρεσβεία, με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιείται μια απόπειρα καλλιέργειας εχθρικής εικόνας της Ρωσίας στην Ελλάδα, με πρωτοφανή διαστρέβλωση των γεγονότων.
​Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ο αδιάντροπος «στηλιτευτής» έφτασε σε τέτοιο σημείο που παραλληλίζει την «σκληροπυρηνική» ρωσική ορθοδοξία με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και την αντιτάσσει ανοιχτά στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση, σαν να μην γνωρίζει ότι το δόγμα «Τρίτη Ρώμη» στη Ρωσία απασχολεί μόνο ιστορικούς και μεμονωμένους φανατικούς.
«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013», τονίζει σε tweet της η πρεσβεία της Ρωσίας.
«Ο κ. Μασσαβέτας συνειδητά χειραγωγεί την ελληνική κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τα ίδια τα θεμέλια των ρωσοελληνικών φιλικών σχέσεων και την κοινή μας ιστορία ως "σοβαρή γεωστρατηγική απειλή της Ρωσίας". Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι διαχρονικοί δεσμοί των λαών μας είναι αρκετά γεροί ώστε να αντέξουν τις κυνικές απροκάλυπτες επιθέσεις».
Τέλος, επισημαίνεται πως, είναι κρίμα που ορισμένα ΜΜΕ παρέχουν υπάκουα το βήμα σ’ αυτόν και σε άλλους παρόμοιους αντιπάλους της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας.
https://sputniknews.gr/ellada/202001286100696-rosiki-presveia-gia-dimosieuma-efimeridas-aprokalyptes-epitheseis-me-diastrevlosi-ton-gegonoton/