Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ένας ιός μπορεί να επιφέρει και παγκόσμιο κράχ

 
Κίνα: Οι επιχειρήσεις δίνουν άδειες στους εργαζομένους για να μην εξαπλωθεί ο Κοροναϊός
Απίστευτα πράγματα γίνονται στην Κίνα, μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν και δίνουν άδειες στους εργαζομένους, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του Κοροναϊού. 
Μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και συνιστούν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι, προκειμένου να προφυλαχθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 80 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.700.
Ο κοροναϊός παρατείνει τις διακοπές των εργαζομένων
Επιπλέον οι εταιρείες δίνουν περισσότερες ημέρες διακοπών στους εργαζόμενούς τους, ακυρώνουν εκδηλώσεις και επιβάλουν καραντίνες καθώς προετοιμάζονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της απόφασης των κινεζικών αρχών να παρατείνουν τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος κατά 3 ημέρες ως τις 2 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Η αλυσίδα εστιατορίων Haidilao International Holding ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καταστήματά της σε όλη την Κίνα από χθες Κυριακή ως την Παρασκευή, ενώ η εταιρεία gaming Tencent Holdings Ltd και η εταιρεία social media ByteDance συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι.
Πολλές άλλες εταιρείες συμβούλευσαν τους εργαζόμενούς τους που επιστρέφουν από την Ουχάν ή την επαρχία Χουμπέι να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.
Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ακύρωσε την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα που λειτουργεί ξανά μετά το κινεζικό νέο έτος, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από τον κοροναϊό.
Οι επιχειρήσεις στην πόλη Σουζχού της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται ένα βιομηχανικό πάρκο για φαρμακευτικές και τεχνολογικές εταιρείες θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τις 8 Φεβρουαρίου.
Σχεδόν 8 δισεκ. ευρώ για τον περιορισμό του κοροναϊού
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισεκ. γουάν (περίπου 7,85 δισεκ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου.