Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Τούρκοι «φύτευσαν» τζαμί στο Φαρμακονήσι: Τι εμφανίζεται στους χάρτες του Google

 
Τούρκοι χρήστες «φύτευσαν» τζαμί στο έδαφος του Φαρμακονησίου, όπως εμφανίζεται σε χάρτη της εφαρμογής Google Map. Τι κατήγγειλε ο δήμαρχος Λέρου.
Τζαμί στο Φαρμακονήσι «φύτρωσαν» Τούρκοι στους χάρτες του Google, όπως προκύπτει από μία απλή πλοήγηση στη δημοφιλή «μηχανή αναζήτησης».
Πρόκειται για το δήθεν τζαμί «Ada Cami Turkyie», το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του ακριτικού νησιού.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν υπάρχει κανένα τζαμί στο νησί, καθώς το όλον ζήτημα συνιστά αποτέλεσμα ενεργειών Τούρκων πολιτών.
Τζαμί στο Φαρμακονήσι εμφανίζεται σε χάρτες του Google
© Φωτογραφία : Google Map
Τζαμί στο Φαρμακονήσι εμφανίζεται σε χάρτες του Google
Άλλωστε, το «Google Maps» δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί.
Ο δήμος Λέρου, όπου διοικητικά διοικητικά το Φαρμακονήσι, έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στη διοίκηση της εταιρείας, η οποία βέβαια, προς ώρας, δεν έχει προβεί στην αφαίρεση της επίμαχης προσθήκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «open TV», ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε πριν από 22 ημέρες.
«Τα στοιχεία της ανάρτησης έγιναν από κάποιον Αλκίμ. Έγινε άμεσα αίτημα διαγραφής. Ποτέ δεν υπήρχε τζαμί λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δημιουργήσουν προβλήματα, κατέφυγαν σ’ αυτή τη λύση» έσπευσε να προσθέσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εναέριος χώρος του Φαρμακονησίου έχει επανειλημμένως καταστεί πεδίο παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών, τα οποία έχουν πολλάκις
 
https://sputniknews.gr/amyna/202001135918068-tourkoi-fyteusan-tzami-farmakonisi-emfanizetai-hartes-Google---/