Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ο Πούτιν έκανε Χριστούγεννα στη Δαμασκό - Συναντήθηκε με Άσαντ και Πατριάρχη Αντιοχείας - ΦΩΤΟ

 
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. 1η απάντηση Πούτιν σε ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του στρατηγού Σουλειμανί που σημειωτέον αναχώρησε από Δαμασκό στη Βαγδάτη
 όπου και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ ενώ τελούσε σε διπλωματική αποστολή καθώς θα συναντούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας που τον είχε καλέσει για να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό έργο στην ιρακινή κρίση. O Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Poutine έφθασε αιφνιδιαστικά στη Δαμασκό την πρωτεύουσα της Συρίας ανήμερα Χριστούγεννα για Μόσχα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Bachar al-Assad στην έδρα των ρωσικών δυνάμεων στη Δαμασκό.Η Δαμασκός είναι στρατηγείο για Μόσχα στρατηγείο όλης της Μ Ανατολής κι Ανατολικής Μεσογείου. Ο Πούτιν συνοδευόταν από τον Υπ. Άμυνας Σοιγκού.
Οι 2 πρόεδροι al-Assad και Poutine άκουσαν τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρεί στη Συρία και δέχθηκαν μια ολοκληρωμένη στρατιωτική επισκόπηση.
Ο Poutine ευχήθηκε στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία για τα Χριστούγεννα που η Ρωσία εορτάζει σήμερα.

Ο Πρόεδρος al-Assad επίσης ευχήθηκε στους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιωτικούς για τα Χριστούγεννα ευχαριστώντας επ’ ονόματι του και του συριακού λαού για τις θυσίες που υποβλήθηκαν πολεμώντας στο πλευρό των ηρώων του συριακού στρατού.
Οι 2 Πρόεδροι εξέτασαν κατά τη συνάντηση τους τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή όσο και τα σχέδια εκρίζωσης της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών στο Idleb, τις εξελίξεις της κατάστασης στο Β της Συρίας και τα μέτρα που η Τουρκία εκεί έχει πάρει και την υποστήριξη στην εξεύρεση πολιτικής λύσης.
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο al-Assad, ο πρόεδρος Poutine περιηγήθηκε στην πόλη της Δαμασκού επισκέφθηκε το τζαμί των Omeyyades και τον τάφο του Αγ Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή ανήμερα της εορτής του με το Νέο Ημερολόγιο κι έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.Εκεί θεωρείται ότι φυλάσσεται η αποτμηθείσα κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου.To τζαμί  Omeyyades γνωστό και ως το μεγάλο τζαμί της Δαμασκού είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα τζαμιά του κόσμου.
Στη συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο al-Assad, ο Πρόεδρος Ρoutine επισκέφθηκε τον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό της πόλης την Mariamite άναψαν ο καθένας από ένα κερί Κατά ”για ειρήνη και ασφάλεια στη Συρία” σύμφωνα με λογαριασμό συριακής Προεδρίας ,συνάντησαν τον πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη 10ο Γιαζίζι. Του πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας.
Ο καθεδρικός της Mariamite είναι η έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Αντιοχείας.
L’image contient peut-être : 5 personnes, personnes assises et intérieur
L’image contient peut-être : 2 personnes, personnes assises
dimpenews.com
http://greeknation.blogspot.com/2020/01/blog-post_17.html