Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κορονοϊός: Έλληνας εγκλωβισμένος στη Γουμπέι της Κίνας - «Κανείς δεν μπορεί να φύγει»

 
 Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Κίνα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό κορονοϊό ανέρχεται σε 132. Σχεδόν 6.000 τα συνολικά κρούσματα.

Σαν «ταινία επιστημονικής φαντασίας» περιέγραψε την κατάσταση στην επαρχία Γουμπέι ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω του κορονοϊού.
Ο ίδιος βρίσκεται σε μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από τη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός.
«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».
Η επαρχία Γουμπέι, όπου βρίσκεται ο Έλληνας υπήκοος, αποτελεί το επίκεντρο του κορονοϊού, καθώς στην περιοχή έχει καταγραφεί η πλειοψηφία των κρουσμάτων.
«Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «όλοι οι κάτοικοι εδώ, φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους».
Και συμπλήρωσε: «Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά».
Διαβεβαίωσε πάντως, ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Έκτακτη σύσκεψη του ΠΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό ανέρχεται σε 132, ενώ τα συνολικά κρούσματα αγγίζουν τα 6.000.
Στο μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συναντηθούν ξανά εκτάκτως την Πέμπτη, ώστε να αποφασίσουν αν θα κηρύξουν παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Αποφάσισα να συγκαλέσω ξανά αύριο την επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας για τον νέο κορονοϊό (2019-nCoV) για να με συμβουλεύσει εάν το τρέχον ξέσπασμα (του ιού) αποτελεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» έγραψε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο Twitter.
https://sputniknews.gr/ellada/202001296106943-koronoios-ellinas-egklovismenos-goumpei-kinas-kaneis-den-mporei-na-fygei/