Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Και με αεροσκάφος μεταφέρθηκαν όπλα από την Τουρκία στους ισλαμιστές της Λιβύης.

 
Mε αεροσκάφος των Afriqiyah Airways μεταφέρθηκαν όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη στις 17/5.19 παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά το εμπάργκο όπλων
που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι για κάλυψη τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν πακεταρισμένα με την ένδειξη Ερυθρά Ημισέληνος για να μην κινήσουν υποψίες και να θεωρηθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια.
Ωστόσο οι άνθρωποι των πληροφοριών ενός σημαντικού πατριωτικού κινήματος στη Λιβύη κατόρθωσε να έχουν πρόσβαση και να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για διοχέτευση όπλων. Το αεροπλάνο οδηγήθηκε στη Λιβύη από τον κυβερνήτη πιλότο Jalal Mohammed Al-Sharda (με αρ. διαβατηρίου172506), και το συγκυβερνήτη Sami Salem Al-Zaidi (449534).
Το γεγονός ότι το Σάββατο πλοίο υπό σημαία της Μολδαβίας μετέφερε από την Σαμψούντα Τουρκίας στο λιμάνι Τρίπολης Λιβύης δεκάδες οχήματα στρατιωτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό για τις ισλαμιστικές φράξιες επιβεβαιώνει την είδηση της αερομεταφοράς από Τουρκία πυρομαχικών.Η Τουρκία επαναλαμβάνει στη Λιβύη αυτό που έκανε απρόσκοπτα από τη διεθνή κοινότητα στον 9ετή πόλεμο της Συρίας όπου προμήθευε και προωθούσε στους τζιχαντιστές μέσω συνόρων της στρατιωτικό εξοπλισμό και ενισχύσεις.
dimpenews.com