Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ελέω ΗΠΑ το σχίσμα στην Ορθοδοξία.

 
 
Παράρτημα της Αμερικάνικης Πρεσβείας το  »Οικουμενικό ».
Συνάντηση Βαρθολομαίου – Αμερικανού Πρέσβη G. Pyatt στην Αθήνα και για Ουκρανικό. ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ…..
«Είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντώ τον Παναγιώτατο και να του εκφράζω τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις προσπάθειές του στις θρησκευτικές ελευθερίες, την Ουκρανική Αυτοκεφαλία και το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. (twitter Aμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα)
«Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου», συνέχισε ο πρέσβης των ΗΠΑ και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ. Ακόμη μιλήσαμε λίγο για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Πατριάρχης ως πνευματικός ηγέτης σε μια σειρά από άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή, φυσικά και στην Ουκρανία, όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία» αναφέρεται στην Καθημερινή 24.5.19
To Oικουμενικό που πλέον αυτοπεριορίστηκε σε εγχώριο και διασποράς αφού δεν αναγνωρίζεται η κανονικότητα του προκαθημένου του από Πατριάρχειο Ρωσίας και όμορες εκκλησίες επιβάλει ένα πρωτόγνωρο όσο και ανορθολογικό ως προς την ορθοδοξία μοντέλο αυτό του αμερικάνικου καισαροπαπισμού όπου η πολιτική εξουσία και μάλιστα αυτή της ξένης υπερδύναμης έχει τα σκήπτρα σε αυτή την διαπλοκή εξουσιών. Υποταγή, ευθυγράμμιση με τις πολιτικές σκοπιμότητες και ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ είναι ο νέος καταστατικός και οδικός χάρτης της Εκκλησίας….
dimpenews.com