Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η Θράκη υπονομεύεται με μεθοδική προσπάθεια

 
Θράκη: Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” που στηρίζει το τουρκικό προξενείο
Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” που κράτησε…λευκό τον εκλογικό χάρτη στη Θράκη; Πίσω από τον βαρύγδουπο και “φιλειρηνικό” τίτλο, κρύβεται ιστορία χρόνων.
Ιστορία που έχει να κάνει με τη μεθοδική προσπάθεια της Τουρκίας να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι στη Θράκη υπάρχει “τουρκική” μειονότητα.
Το μειονοτικό κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991. Ιδρυτής και πρόεδρος μέχρι το θάνατό του ο Αχμέτ Σαδίκ. Όταν το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ηνία του κόμματος ανέλαβε η σύζυγός του, η οποία παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 1999. Η Αθήνα κοιμόταν ή έκανε πως κοιμάται…
Από το 1999 μέχρι και το 2007 πρόεδρος ανέλαβε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Γιατί έφυγε; Έγινε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ!
Από το 2007 την ηγεσία του κόμματος είχε ο Μουσταφά Μποσνάκ, ο οποίος παρέδωσε τον Ιούλιο του 2010 στον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007.
Τον περασμένο Ιανουάριο το μειονοτικό κόμμα έκανε και συνέδριο στο οποίο εξελέγη πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου. Στη φωτογραφία από τα tourkikanea.gr με τη μητέρα και τον υιό Σαδίκ
Τι υποστηρίζει το κόμμα όσων επιθυμούν τουρκοποίηση της Θράκης; Θέτουν θέμα ακόμη και για “ανεξάρτητη δημοκρατία της Θράκης” και φυσικά διαδίδουν σ΄ όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους! Ότι όλες του οι ενέργειες υποστηρίζονται με κάθε τρόπο από το τουρκικό προξενείο είναι νομίζουμε αυτονόητο.