Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Χριστιανουπόλεως: ''Να μην φοβόσαστε να ομολογείτε την πίστη σας στον Χριστό'' (ΦΩΤΟ)



Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Άνω Νεάπολη Νικαίας.
Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, τον Πρύτανη του Θεολογικού Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου της Οδησσού π. Σεραφείμ και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιάκωβος Δελλής, οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως και στον Άγιο Χριστόφορο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: ''Η Ανάσταση του Κυρίου δεν είναι ένα τυπικό γεγονός, αλλά ένα γεγονός ουσίας''.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και τόνισε χαρακτηριστικά: ''Σας εύχομαι ο Άγιος Χριστοφόρος να σας χαρίζει την δύναμη αυτή που του χάρισε ο Χριστός. Να μην φοβόσαστε να ομολογείτε την πίστη σας στον Χριστό, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που η πίστη μας και χλευάζεται και γελοιοποιείται από πολλούς και αμφισβητείται και κατηγορείται''.
''Και εμείς σαν νέοι μάρτυρες, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως, είμαστε υποχρεωμένοι στη σημερινή εποχή να ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό'' υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλους τους πατέρες που σήμερα συμπροσευχήθηκαν για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου και ευχήθηκε στον π. Νικόλαο σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του μεγαλοπρεπούς κυρίως Ναού.
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/29013-xristianoupoleos-na-min-fobosaste-na-omologeite-tin-pisti-sas-ston-xristo-foto