Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κρίσιμες μέρες περνά η Ελλάδα η τώρα ή ποτέ! Παναγιωτόπουλος: Θα αναβαθμιστούν τα F-16. Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου



*
«Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου για το ενδεχόμενο μίας εξεταστικής μελλοντικά σε βάρος μου», επισήμανε, καταδεικνύοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με την Τουρκία. «Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, όχι αύριο», είπε.
Την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να επαυξήσει την ετοιμότητά τους, εν μέσω της κλιμάκωσης της επιθετικής στάσης της Άγκυρας, κατέδειξε η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου για την άμεση ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε με νόημα ότι: «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα».
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , πάντως, σχολιάζοντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τη γειτονική χώρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του υπάρχουν ακόμα  περιθώρια συνεννόησης.

«Δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρείχε και διευκρινίσεις αναφορικά με τη σύγχυση που επικράτησε περί παγώματος των ΜΟΕ Ελλάδας –Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν ειπώθηκε οτιδήποτε σχετικό με «πάγωμα», αλλά αντιθέτως στο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους.
«Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να  μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας.  Αυτό που είχαμε πει ως Υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και - ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε - είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, βάζοντας φρένο σε κάθε περί του αντιθέτου συζήτηση και στις επικρίσεις που καταγράφηκαν.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/panagiotopoulos-den-mporo-na-xaso-ton-ypno-mou-epeidi-den-anavathmisame-ta-f-16
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/panagiotopoulos-den-mporo-na-xaso-ton-ypno-mou-epeidi-den-anavathmisame-ta-f-16
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram