Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Προκλητικό πανό κατά των Χριστουγέννων : Μουσουλμάνος γρονθοκοπεί τον Άγιο Βασίλη

 
Άρχισαν εκ νέου να κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο φωτογραφίες από Τούρκους μουσουλμάνους οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για την γιορτή των Χριστουγέννων.
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μάλιστα μία φωτογραφία με πανό στην Κωνσταντινούπολη με το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου απεικονίζει έναν μουσουλμάνο να γρονθοκοπεί τον Άγιο Βασίλη με το εξής σύνθημα:
«Είμαστε Μουσουλμάνοι. Όχι στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν προκλητικά φυλλάδια

Παλαιότερα στην επαρχία της Σμύρνης είχαν ριχθεί μάλιστα και φυλλάδια με τα εξής συνθήματα:
«Οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί δεν κάνουν φίλους, είναι φίλοι μόνο ο ένας με τον άλλο, αν τους κάνετε φίλους είσαστε οι ίδιοι με αυτούς. Ο σεβασμός των παραδόσεων των άπιστων που μεταχειρίζονται με κάθε είδους σκληρότητα στους μουσουλμάνους στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ανατολικό Τουρκεστάν, την Παλαιστίνη, την Μυανμάρ και σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν είναι αντάξιος οποιουδήποτε μουσουλμάνου και βλάπτει την πίστη τους”.
Δεν είμαστε οι άνθρωποι του Άγιου Βασίλη που φέρνει δώρα από την καμινάδα, αλλά του Μωάμεθ που έφερε προσευχή από τους εφτά ουρανούς».
Σε παρόμοιες φωτογραφίες σύμφωνα με το sigmalive.gr, αναφέρεται πως ο Άγιος Βασίλης είναι εκπρόσωπος του πολιτισμού που ρίχνει παιχνίδια στα δικά του παιδιά από τον ουρανό και τις βόμβες στα παιδιά των μουσουλμάνων από τον ουρανό.