Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Οι Αμερικανοί ενισχύουν ξανά τις θέσεις τους στη Συρία – Έχουν μαζί τους και Γάλλους

 
 
Ο στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου εγκατέλειψε τις βάσεις του στη βορειοανατολική Συρία, όταν ξεκίνησε η τουρκική εισβολή «Πηγή Ειρήνης»
 στο συριακό Κουρδιστάν, έχει ήδη αρχίσει να επιστρέφει και έχει ήδη τοποθετηθεί εκ νέου σε έξι στρατιωτικές βάσεις, όπως μετάδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
  
Το αμερικανικό στρατιωτικό σώμα ενισχύεται στην περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ και σε περιοχές με πετρελαϊκά πεδία.
Στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, τα αμερικανικά στρατεύματα κατέχουν πέντε βάσεις και φυλάκια και δημιουργούν δύο φυλάκια στην πόλη Καχτανίγια της Χασάκα και στην πόλη Χίμο κοντά στο Καμισλί.
Η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στη Συρία σχεδιάζει να βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια γύρω από τα κοιτάσματα πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Anadolu, οι ΗΠΑ ελέγχουν σήμερα 11 βάσεις και φυλάκια στη Συρία.
Πέντε από αυτά βρίσκονται στη Χασάκα, τέσσερα στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και δύο στη Ράκα. Άλλα δύο φυλάκια χτίζονται στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στην Ανατολική Συρία.
Σε τέσσερα φυλάκια στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, τη Χασάκα και τη Ράκα, υπάρχουν επίσης γαλλικά στρατεύματα.
Περίπου 200 Γάλλοι στρατιώτες έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές ένοπλες ομάδες.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες του Anadolu, οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί παρέχουν μαχητική κατάρτιση στους Κούρδους.