Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: ''Ο νόμος που θέλουν να περάσουν είναι μια τρέλα''

 
Οι αρχές του Μαυροβούνιου είναι παράλογες με την προώθηση του νόμου για τις θρησκευτικές οργανώσεις, αφού με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να δημιουργήσουν
 μια “αυτοκέφαλη” Εκκλησία με ψευδείς ιστορικούς λόγους - δήλωσε στο Σερβικό Πρακτορείο -Novosti- ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος του Πατριαρχείου Σερβίας.
Να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, ύστερα από τροποποιήσεις, ενέκρινε στις 5 Δεκεμβρίου νομοσχέδιο "για την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων" και το υπέβαλε στο Κοινοβούλιο προς εξέταση. 
Ταυτόχρονα, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών και οι εταίροι του συνασπισμού κατέχουν 42 από τις 81 κοινοβουλευτικές έδρες. 
Η έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, μετά την υιοθέτηση του σχετικού νόμου στο Μαυροβούνιο, θα αρχίσει η κατάσχεση της ιδιοκτησίας της Σερβικής Εκκλησίας και η μεταφορά της στην σχισματική "αυτοκέφαλη" εκκλησία του Μαυροβουνίου που δεν αναγνωρίζεται από καμία Εκκλησία.
Να αναφερθεί ότι σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο μεγάλη κληρικολαϊκή συνάντηση, όπου ο Σεβασμιώτατος θα ενημερώσει το πλήρωμα της Εκκλησίας για το εν λόγω νομοσχέδιο.
"Ο νόμος που θέλουν να υιοθετήσουν στον 21ο αιώνα είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια του λενινισμού, του σταλινισμού και του τιτοϊσμού, και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, αυτό είναι ο απογαλακτισμός όχι μόνο της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και των εκκλησιών και των μοναστηριών" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβούνιου.
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ανέφερε ότι η Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας με απόφασή της στηρίζει την Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιου, τονίζοντας ότι έλαβε επιστολές συμπαράστασης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους Προκαθημένους.
“Ελπίζουμε ότι ο Κύριος θα βοηθήσει τις αρχές μας να καταλάβουν ότι διαπράττουν μια τρέλα, βασισμένη στο μίσος, με επαναστατικό τρόπο, υπέρ μιας δικής τους ψεύτικης εκκλησίας» Η μοναδική αυτοκέφαλη Εκκλησία εδώ, στην οποία η Μητρόπολη ανήκε εδώ και 800 χρόνια, είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία” - πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.