Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Το υπουργείο δεν μας εξασφαλίζει ούτε ένα χειμερινό μπουφάν»

 
Έκκληση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Σώμα σε υλικά πρώτης ανάγκης,
δεδομένου ότι  αστυνομικοί καλούνται καθημερινά να βρίσκονται στους δρόμους χωρίς να διατίθεται σε αυτούς προηγουμένως ο απαραίτητος εξοπλισμός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών, 400 νέα μέλη που τοποθετήθηκαν στο Σώμα τους τελευταίους μήνες δεν έχουν χειμερινά μπουφάν, ένα απαραίτητο εξάρτημα της στολής του αστυνομικού. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, πριν από τον μήνα Φεβρουάριο η αστυνομία δεν θα προμηθευτεί κανένα μπουφάν, κι ας είμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου.
«…Καταγγέλλουμε λοιπόν ότι η Φυσική Ηγεσία δεν έχει  προμηθεύσει στους συναδέλφους αυτούς χειμερινά μπουφάν!!!! Ένα απαραίτητο εξάρτημα της στολής του αστυνομικού, ιδίως όταν έχουμε φτάσει στα μέσα του Δεκέμβρη!!! Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε λάβει μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους και αφού έχουμε ενοχλήσει για το θέμα αυτό τουλάχιστον 10 φορές, είναι ότι πριν τον Φεβρουάριο δεν υπάρχει περίπτωση να προμηθευτούν οι συνάδελφοι χειμερινά μπουφάν !!!...» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Η Ένωση Αστυνομικών αναφέρει επίσης ότι η ηγεσία απαιτεί επαγγελματισμό από το Σώμα της Αστυνομίας, ωστόσο η ίδια παραλείπει να εφοδιάσει το αστυνομικό προσωπικό με τα προβλεπόμενα εφόδια.
«… Είναι ντροπή πραγματικά την ώρα που η Διοίκηση απαιτεί επαγγελματισμό από τους αστυνομικούς, βάζει κάθε ενέργειά τους στο μικροσκόπιο και έχει ταχύτητα αντανακλαστικά στο να ανακοινώνει Ε.Δ.Ε., αλλά ταυτόχρονα εκδίδει Διαταγές για την άψογη παράσταση του αστυνομικού προσωπικού σε συνάρτηση πάντα με την περιβολή της στολής, πλην όμως η ίδια παραλείπει να εφοδιάσει το αστυνομικό προσωπικό με τα προβλεπόμενα εφόδια…. Μέχρι να προμηθευτούν οι συνάδελφοι τα απαραίτητα αυτά υλικά, είτε θα τρέχουν στα νοσοκομεία είτε θα πληρώνουν από το υστέρημά τους ώστε να μπορούν να εκτελέσουν υπηρεσία κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες σε κάποιες από τις δύσκολες περιοχές της Αττικής.
»Για την έλλειψη άλλων υλικών πρώτης ανάγκης όπως οχήματα, ασυρμάτους, κράνη, καλαμίδες, έχουμε αναφερθεί σε όλα τα υπομνήματά μας σε κάθε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και με την Πολιτική Ηγεσία και άμεσα θα επανέλθουμε.
»Για τις υπόλοιπες Υπηρεσίες που ανήκουν γεωγραφικά στην αρμοδιότητα της Ένωσης Αθηνών, θα αναφερθούμε με ξεχωριστές ανακοινώσεις για κάθε μία από αυτές για τα ανάλογα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» επισημαίνουν.