Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα διάλεξαν οι γείτονες μας μουσουλμάνοι για να προκαλέσουν

 
1995,σαν σήμερα…. Η κρίση των Ιμίων ξεκινά,χωρίς κανένας μας να το ΄χει φυσικά καταλάβει.
Το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.
Αυτό το γεγονός ήταν η αφορμή που “έστησαν” οι Τούρκοι για να ξεκινήσουν την κρίση και την υπόθεση των γκρίζων ζωνών.
Κανείς δεν μαθαίνει τίποτα για εβδομάδες. Η διπλωματική αντιπαράθεση γίνεται χωρίς να πάρει δημοσιότητα,την οποία φαίνεται όμως πως κάποιοι επιδιώκουν.
Ένα πρώτο μικρό σε έκταση δημοσίευμα εμφανίζται στα ΝΕΑ. Δεν δημιουργείται θόρυβος.
Λίγες μέρες μετά ακολουθεί το ίδιο δημοσίευμα στην εφημερίδα Επενδυτής.
Τελικά η βόμβα “σκάει” όταν οι πληροφορίες για το “στήσιμο” των Τούρκων γίνονται πρώτο θέμα στο δελτίο ειδήσεων του Antenna. Μια ζωντανή σύνδεση από το ΥΠΕΞ ,ήταν αρκετή για να ταρακουνήσει για τα καλά την “φρέσκια” ακόμη κυβέρνηση Σημίτη που χειρίστηκε το όλο θέμα με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε ποιος ήταν εκείνος που με επιμονή προσπάθησε και κατάφερε να τελικά να δώσει στο θέμα της προσάραξης του τουρκικού φορτηγού την δημοσιότητα που έπρεπε, για να “στηθεί” η κρίση των Ιμίων. Χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας είναι προφανές ότι κάποιοι ήθελαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και να την αναγκάσουν να μπει σε μια κρίση . Στην οποία τη πρωτοβουλία των κινήσεων την είχαν οι Τούρκοι.