Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Λονδίνο: Είχε φυλακιστεί για ισλαμική τρομοκρατία ο μακελάρης της Γέφυρας, ελεύθερος με βραχιολάκι!

 
Για αδίκημα που σχετίζεται με την τρομοκρατία είχε καταδικαστεί ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο. Αποφυλακίστηκε, μάλιστα, πριν από ένα χρόνο.
Ο άνδρας που μαχαίρωσε και σκότωσε δύο ανθρώπους, τραυματίζοντας τρεις ακόμη στο Λονδίνο, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, είχε καταδικαστεί για “αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία”, ανέφεραν οι “Times”.Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Advertisement
Το Associated Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με “ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Λονδίνο – Μπόρις Τζόνσον: “Κατάλληλες ποινές για επικίνδυνους εγκληματίες”

Με αφορμή το δημοσίευμα των “Times” ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι σημαντικό να εκτελούνται οι ποινές που σχετίζονται με την τρομοκρατία.“Είναι λάθος να επιτρέψουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται πρόωρα και είναι πολύ σημαντικό να αποβάλουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλουμε τις κατάλληλες ποινές σε επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά σε τρομοκράτες”, τόνισε ο Τζόνσον, πριν ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας “Cobra” για επείγουσες υποθέσεις.

https://www.newsit.gr/kosmos/londino-eixe-fylakistei-gia-islamiki-tromokratia-o-drastis/2926510/