Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Φρεγάτα του Πακιστάν κάνει ελέγχους σε πλοία δυτικά της Κύπρου!

 
Το Πακιστάν ήρθε στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο,προσκεκλημένο από την Τουρκία, όχι για μια απλή συμμετοχή σε άσκηση ,αλλά για να μείνει.
Αναφερόμαστε σε στρατιωτική παρουσία! Μετά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 ,φρεγάτα του Πακιστάν που συμμετείχε στην τουρκική άσκηση με την κωδική ονομασία “Ασπίδα της Μεσογείου”, έκανε περιπολίες και ελέγχους εμπορικών πλοίων δυτικά της Κύπρου!
Επίσης σε τουρκική φρεγάτα επέβαιναν δύο Ιορδανοί στρατιωτικοί.
Το ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα ανεχθεί τις κινήσεις που κάνει το Πακιστάν στην περιοχή μας, με τις οποίες βεβαίως εκπέμπεται το μήνυμα ενός “άξονα” με την Τουρκία, που θα παρουσιαστεί προφανώς ως αντίβαρο στις συμμαχίες που έχει η Ελλάδα στην περιοχή, με Ισραήλ, Αίγυπτο και φυσικά την Κύπρο.
Ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις Τούρκων και Πακιστανών είναι νομίζουμε αυτονόητο ότι ο Πακιστανός πρέσβης στην Αθήνα θα πρέπει να κληθεί στο ΥΠΕΞ για μια καθόλου φιλική συζήτηση. Η οποία ίσως θα ΄πρεπε να ΄χει γίνει από την πρώτη πρόκληση που έκανε το Πακιστάν με το P-3 στο Αιγαίο. Ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά του Πακιστάν με ελαφρότητα. Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στο Πακιστάν ορισμένα πράγματα, σε πολύ αυστηρό τόνο. Αν δεν θελήσει να συμμορφωθεί, υπάρχουν υποθέτουμε πολλοί τρόποι για να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να “παίζει” την “υπερδύναμη” μαζί με την Τουρκία. Το θέμα είναι αν στο ΥΠΕΞ θέλουν να κάνουν αυτές τις υπενθυμίσεις