Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Οι Πόντιοι του Αμβούργου λένε «όχι» στην ονοματοδοσία κεντρικής πλατείας προς τιμήν του Κεμάλ

 
To Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Αμβούργου και περιχώρων με συναισθήματα έκδηλης έκπληξης, οργής και απέχθειας, ενημερώθηκε αρμοδίως ότι ο Δήμος του Αμβούργου με την στήριξη τριών κομμάτων του Γερμανικού Κοινοβουλίου CDU-SPD-FDP,
 αποφάσισε να ονοματοδοτήσει κεντρική πλατεία του Αμβούργου προς τιμήν του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ κατά παράβαση κάθε ηθικού νόμου σε βαθμό πράξεως καθύβρισης χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας στην Τουρκία, μεταδίδει το ιστολόγιο e-pontos.
  
Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της Γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί καθώς οι σχέσεις του Ναζισμού με τον Κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες.
Γνωστή ήταν επίσης η μεγάλη εκτίμηση του καταστροφέα της Ανθρωπότητας Αδόλφου Χίτλερ προς τον Μουσταφά Κεμάλ και οι συνακόλουθες πολιτικές σχέσεις των δύο απάνθρωπων ιδεολογιών του ΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ.
Υπό την έννοια αυτή η Ένωση Ποντίων θεωρεί την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις Εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στην Βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία «δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».
Η Ένωση καλεί όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «Κεμάλειο Άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας.
Ο σύλλογός θα πράξει το παν για την άρση αυτού του όνειδους και ζητά την στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης.
Οι Κεμάλ και Χίτλερ δεν έχουν καμιά θέση στις πλατείες της Ευρώπης!