Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Τον Οκτώβριο 2020 λήγει το εμπάργκο όπλων στο Ιράν – Αγοράζει S-400, Τ-90 και Su-35

 
Ρωσία και Ιράν βρίσκονται πολύ κοντά να συμφωνήσουν για την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από την πρώτη στη δεύτερη.
  
Αυτό έγραψε η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya, η οποία σημειώνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα ίσως καθιστούν οι κυρίως εξαγωγείς αναπτυγμένων οπλικών συστημάτων στο Ιράν όταν αρθεί το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη χώρα.
Το Ιράν φέρεται να ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό και ελαφρύ μαχητικό τζετ Yakovlev Yak-130, για τανκς T-90 και μαχητικά Su-35.
Το εμπάργκο όπλων στο Ιράν, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα, λήγει τον Οκτώβριο του 2020. Δηλαδή σε ένα χρόνο από σήμερα.
Οι Αμερικανοί, γράφει η ρωσική εφημερίδα, θεωρούν βέβαιο ότι το Ιράν θα επιχειρήσει να αποκτήσει εξελιγμένο εξοπλισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα.
Με τη λήξη του εμπάργκο, το πρώτο που θα κοιτάξουν να αποκτήσουν είναι αεροσκάφη για να εκσυγχρονίσουν την πολεμική τους αεροπορία, αφού αυτά που έχουν είναι παλιά.
Το ίδιο ισχύει και για τα τανκ.
Το Ιράν θέλει να αγοράσει τους S-400 και να τους αναπτύξει στις ακτές του Περσικού Κόλπου.
Η Ισλαμική Δημοκρατία διαθέτει και 5.000 νάρκες θαλάσσης, οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να αναπτυχθούν στον Περσικό Κόλπο από μικρά ταχύπλοα.
Με τόσες νάρκες και S-400 το Ιράν θα ελέγχει πλήρως τον Κόλπο, δηλαδή τις θαλάσσιες οδούς εξαγωγής πετρελαίου.
Να σημειωθεί ότι το Ιράν, εξαιτίας της αδύναμης πολεμικής αεροπορίας του λόγω του εμπάργκο, ανέπτυξε σημαντικά τη δική του πυραυλική τεχνολογία.
Οι ιρανικοί πύραυλοι συνεχώς βελτιώνονται στην ακρίβειά τους και αυξάνονται σε μέγεθος και βεληνεκές.