Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νύχτα τους μεταφέρουν για να αιφνιδιάσουν τους πολίτες: Στην Λάρισα σε χωριό 15 κατοίκων μετέφεραν 60 αλλοδαπούς! BINTEO

 
Νύχτα φέρνουν πλέον τους αλλοδαπούς στις διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες οι Αρχές, προκειμένου να ξεγελάσουν και να αιφνιδιάσουν τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες τους μεταφέρουν.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, οι Αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν από εδώ και στο εξής τους αλλοδαπούς τη νύχτα έτσι ώστε να μην δημιουργούνται αντιδράσεις.
Αυτό έγινε στην Άνω Σωτηρίτσα του δήμου Αγιάς στη Λάρισα εχθές  Κυριακή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τη νύχτα  με σκοπό την εγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο της κοινότητας.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του onlarissa.gr ένα γεμάτο πούλμαν με άνδρες, γυναίκες και ανήλικους, έφτασαν στην Άνω Σωτηρίτσα από εναλλακτική διαδρομή.
Το λεωφορείο σταμάτησε στα 30 μέτρα από το πρώτο σπίτι του χωριού και περιπατώντας οι αλλοδαποί  και συνοδευόμενοι από αστυνομικούς κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο της κοινότητας (500 μέτρα) από εκεί που στάθμευσε το πούλμαν, όπου και εγκαταστάθηκαν στον ξενώνα "Το Αγνάντι".
Υπενθυμίζεται ότι η πανέμορφη Άνω Σωτηρίτσα είναι ένα πολύ μικρό χωριό με μόλις 15 μόνιμους κατοίκους κυρίως μεγάλης ηλικίας. Οι αλλοδαποί που έφτασαν στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 60 άτομα!
Οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης καθώς θεωρούν ότι ο τόπος τους είναι μικρός για να μπορέσει να κρατήσει και να συντηρήσει τόσους αλλοδαπούς.
Νύχτα φέρνουν πλέον τους αλλοδαπούς στις διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες οι Αρχές, προκειμένου να ξεγελάσουν και να αιφνιδιάσουν τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες τους μεταφέρουν.

Και αν η μεταφορά αλλοδαπών στο Δήμο Αγιάς έγινε χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν οι κάτοικοι, στο Δήμο Καλαμαριάς επικράτησε ένταση μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για τους παράνομους μετανάστες και ομάδας ατόμων που δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στους αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με το thestival.gr, αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.
Οι αντιδρώντες στην εγκατάσταση μεταναστών προτίθενται να καταθέσουν ψήφισμα με το οποίο θα εκφράσουν την αντίθεση τους.
Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη για μα αποτρέψει σύρραξη μεταξύ των δυο πλευρών.
Στο μεταξύ στο Βόλο, έφτασαν και άλλοι αλλοδαποί  οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν για μόνιμη εγκατάσταση σε περιοχές  στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.
Συνολικά 40 αλλοδαποί με εθνικότητα από την Συρία και το Αφγανιστάν, (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν) προερχόμενοι από το ΚΕΠΑ  της Σάμου, έφθασαν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο «Δευκαλίων» της Άλλης Μεριάς.
Πρόκειται για πρόσφυγες που έχουν ήδη φυσικά «αιτηθεί άσυλο»  και αύριο ή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν 25 ακόμη ομοεθνείς τους.
Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, βρίσκονται, από την πρώτη στιγμή, διερμηνείς και κοινωνικοί λειτουργοί, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προσαρμογή τους και σε οτιδήποτε χρειαστούν.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται χωρίς διακοπή το πρόγραμμα «αποσυμφόρησης» της Μόριας και αντίστοιχης συμφόρησης της ενδοχώρας.
Για σήμερα Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση 424 «αιτούντων» με… προσφυγικό «προφίλ» ή μελών «ευάλωτων» ομάδων, όπως αρέσκονται να περιγράφουν τους αλλοδαπούς οι επίσημες ανακοινώσεις.
Άλλοι 200 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.
Παρ΄όλα αυτά οι αυξημένες «ροές» (sic)  των αλλοδαπών  συνεχίζονται στη Λέσβο. Το Σαββατοκύριακο έφθασαν περισσότεροι από 300 προκειμένου να «αυτοεγκλωβιστούν» στην Λέσβο.
Ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια παραμένει μεγαλύτερος των 15.000 ατόμων, τα οποία αργά ή γρήγορα βέβαια θα προωθηθούν στην περίφημη ενδοχώρα, για να δώσουν τη θέση τους σε άλλους 15.000 που θα έχουν φτάσει στο μεταξύ.