Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τουρκέψανε οι κρητικοί ιεράρχες. Τα αξιώματα αλλοτριώνουν τους ανθρώπους!

Όταν είδαμε το θέμα στην εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης (το θέμα ανέδειξαν και κάποια ιστολόγια), ότι με ομόφωνη (!) απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, οι ιεράρχες του νησιού έγιναν... Τούρκοι υπήκοοι, οργιστήκαμε! Μάλιστα, οι αξιοθρήνητοι παπάδες αυτοί, πήγαν και μια βόλτα ως το Φανάρι, τον ιερό τόπο των απανταχού οικουμενιστών, ώστε να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας. Ποιοι είναι αυτοί, για να ξέρετε σε ποιους να δείξετε την περιφρόνησή σας;
 Είναι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Πέτρας και Χερσονήσου Νεκτάριος, Κίσσαμου και Σέλινου Αμφιλόχιος και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας. Φυσικά, η στόχευση είναι να μπορούν οι παραπάνω να διεκδικήσουν τη διαδοχή στο Φανάρι. Φιλοδοξίες έχουν οι άνθρωποι, να γίνουν... Οικουμενικοί πατριάρχες! Τα αξιώματα αλλοτριώνουν τους ανθρώπους! Όμως: εδώ υπήρξε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση, που συναίνεσε φυσικά με ενθουσιασμό! Άλλο πράμα να κυβερνά εμμέσως την Εκκλησία της Κρήτης, κινώντας τα νήματα και εκμεταλλευόμενη τις «φιλοδοξίες» των αρχιερέων!
Τώρα: Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να βρεθούν για να πάρουν και αυτοί την υπηκοότητα στο Φανάρι και οι υπόλοιποι ιεράρχες του νησιού, οι οποίοι μετέχουν της Συνόδου. Αλήθεια, όλοι αυτοί αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους; Μήπως κάποιος να τους πάει μια βόλτα μέχρι το Αρκάδι και να τους πει τι έγινε εκεί; Είναι πραγματικά κανείς να ντρέπεται για λογαριασμό τους!