Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Νομιμοποιούν συνέχεια «καραβιές» λαθρομεταναστών

Η Τζάκρη βιάζεται να αλλοιώσει τους εκλογικούς καταλόγους
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται τρελά, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, να προχωρήσει με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών. Με την εγκύκλιο αριθμό 7, που στάλθηκε στις 27 Μαΐου 2010 στις Περιφέρειες της χώρας και δη στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (με την «παράκληση» να κοινοποιηθεί άμεσα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χωρικής τους αρμοδιότητας), με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3838/2010 (ΦΕΚ Α' 49)» (μιλάμε για το εθνοκτόνο λαθρονομοσχέδιο), ενημερώνονται οι αρμόδιοι για τροποιητικές ρυθμίσεις. Την εγκύκλιο, υπογράφει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη...
 Μία από αυτές τις ρυθμίσεις λοιπόν, είναι η μείωση του παραβόλου που απαιτείται για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, το οποίο μειώνεται από τα 900 στα 600 ευρώ. Διευκολύνουν από το αρμόδιο υπουργείο με κάθε τρόπο την πολιτογράφηση αλλοδαπών, υιοθετώντας μάλιστα όλα τα σχετικά αιτήματα των οργανώσεων των μεταναστών, αλλά και όσων τους περιτριγυρίζουν (βλέπετε ΜΚΟ).
Επίσης, επειδή όλοι στις περιφέρειες και στους ΟΤΑ έχουν μαύρο σκοτάδι για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, η κ. Τζάκρη υπενθυμίζει την ερμηνευτική εγκύκλιο αριθμό 6 (εστάλη στις 7 Μαΐου 2010, γράψαμε σχετικά στον «ΕΚ»), η οποία αφορά στην πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.

 Προσέξτε τώρα βιασύνη, καθώς πλησιάζουν και εκλογές: «Επιπροσθέτως, για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία, λαμβανομένου υπόψη ότι η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει την 30η Αυγούστου του τρέχοντος έτους και προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων σ' αυτούς αποτελεί η κατοχή ενός εκ των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 14 του υπόψη νόμου, τίτλου διαμονής εν ισχύ, παρακαλούμε για την άμεση εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων που αφορούν στη χορήγηση τίτλων διαμονής οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητά σας και παρέχουν στους ενδιαφερόμενους δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ήτοι, αιτήματα για χορήγηση, α) αδειών διαμονής δεκαετούς διάρκειας, β) αδειών διαμονής επί μακρόν διαμένοντος, γ) δελτίων διαμονής και μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα και δ) δελτίων διαμονής γονέων ανήλικων Ελλήνων πολιτών που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα».
Προσέξτε: «άμεση εξέταση». Φυσικά, όσο και να προσπαθεί η Τζάκρη να μας πείσει ότι ανησυχεί «για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία», για κάποιο λόγο δεν μας πείθει... Η στόχευση είναι άλλη: η αλλοίωση του εθνολογικού χάρτη και η δημιουργία μιας νέας δεξαμενής ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα.

Κωλύματα και πονοκέφαλοι
Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα. Πρώτον, οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που ξαφνικά θα βρεθούν με τεράστιο όγκο εργασίας, είναι υποστελεχωμένες, λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων και της αποχώρησης χιλιάδων συμβασιούχων. Φυσικά, διώχνουν Έλληνες συμβασιούχους, την ώρα που συνεχίζεται η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης (500 ευρώ ανά τρίμηνο) στους λαθρομετανάστες. Όλα για τους αλλοδαπούς! Το υπάρχον προσωπικό στις αρμόδιες υπηρεσίες από την άλλη, δεν θα μπορέσει μετά βεβαιότητας, να διεκπεραιώσει την (κομματική και εθνοκτόνα) αποστολή.
Οι διαδικασίες-εξπρές που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω αφόρητων πιέσεων της πολιτικής του ηγεσίας στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν δημιουργήσει κλίμα εκνευρισμού, με τους υπαλλήλους να έχουν αντιληφθεί πλέον τι διακυβεύεται. Στους δήμους, όπου οι συμβασιούχοι φεύγουν, με αποτέλεσμα ήδη πολλά ΚΕΠ να υπολειτουργούν, αναμένεται χάος από την προσέλευση των αλλοδαπών, ιστορία που θα λειτουργήσει εις βάρος των Ελλήνων που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις συνέπειες της υποστελέχωσης των ΚΕΠ. Έχει όμως γενικότερα προκύψει ένα σοβαρότατο ζήτημα, για το οποίο λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί (ουδείς δείχνει άλλωστε να κόπτεται ιδιαίτερα) από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.
 Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε δήμους και περιφέρειες, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που θα υποβάλλουν οι αιτούντες την ελληνική ιθαγένεια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος, να διασταυρωθούν στοιχεία. Μάλιστα, με αυτή τη βιασύνη, είναι σαφές ότι θα πολιτογραφηθούν άτομα, χωρίς να το δικαιούνται, ακόμα και βάσει του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σημειωτέον ότι έχουν κλαπεί πολλές φόρμες πιστοποιητικών που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία, από κυκλώματα πλαστογράφων που λυμαίνονται τους λαθρομετανάστες. Για να δούμε όμως τις διαδρομές: πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι εκ των λαθρομεταναστών, εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Δηλώνουν ένα όνομα (το οποίο ουδείς εδώ δύναται να εξακριβώσει αν είναι το πραγματικό), αλλά και μια εθνικότητα χώρας όπου υπάρχουν συγκρούσεις, δηλαδή Αφγανιστάν, Ιράκ ή Παλαιστίνη, ώστε να θεωρηθούν πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εξακριβωθεί ποιοι πραγματικά είναι... Κάποιοι εξ αυτών θα πολιτογραφηθούν, με νέα ονόματα, κερδίζοντας μια νέα ζωή.

Θα πολιτογραφήσουν κακοποιούς
Φυσικά, το πρόβλημα εστιάζεται στα ποινικά μητρώα. Κάποιοι από αυτούς, ενώ έχουν καταδικαστεί στη χώρα μας και έχουν εκτίσει και ποινές, θα επανεμφανιστούν αργά ή γρήγορα με νέο όνομα. Και αιτούνται, αιτούνται, αιτούνται... Σύμφωνα με πηγές στη ΓΑΔΑ, όταν κάποιοι εξ αυτών συλλαμβάνονται, δηλώνουν μια Χ εθνικότητα και όταν έρχεται ο αντίστοιχος μεταφραστής, αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί του, με αποτέλεσμα φυσικά να αποκαλύπτεται το ψέμα τους.
 Όπως όλα δείχνουν, πολλοί εξ αυτών των λαθρομεταναστών θα πολιτογραφηθούν, καθώς δεν θα είναι το κράτος σε θέση να διαπιστώσει αν έχουν ποινική προϊστορία, ενώ η «τάση» είναι να «παρακαμφθούν» τα ποινικά μητρώα και να ετεροχρονιστεί η κατάθεσή τους (να γίνει αναδρομικά), ώστε να κερδηθεί χρόνος. Είναι εξάλλου ευρέως γνωστό, ότι η εξασφάλιση αντιγράφου ποινικού μητρώου για τους γεννηθέντες στο εξωτερικό, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Ο κίνδυνος να πολιτογραφηθούν κακοποιοί, είναι τεράστιος. Σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, έξι στα δέκα πιστοποιητικά που κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι πλαστά ή γνήσια αλλά αφορούν σε άλλα πρόσωπα! Οι λαθρομετανάστες απλώς αλλάζουν τη φωτογραφία στα σχετικά έγγραφα. Πως μπορεί να το καταλάβει αυτό η αρμόδια υπηρεσία; Και εδώ αναδεικνύεται πάλι η αδυναμία διασταύρωσης των στοιχείων.

 Η διαδικασία και το όλο σκηνικό, θυμίζει πολύ τα όσα έγιναν στη διάρκεια των «ελληνοποιήσεων» της περιόδου 1999-2000, όταν πολιτογραφήθηκαν χιλιάδες άτομα, με πλαστά δικαιολογητικά. Την υπόθεση θα περιπλέξει και η απόπειρα της κυβέρνησης να «κρύψει» τους νέους «Έλληνες», εν όψει μάλιστα απογραφής πληθυσμού το 2011 στα δημοτολόγια, «ελληνοποιώντας» τα ονόματά τους. Φυσικά, η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο. Όμως, η Πατρίδα θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα.