Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ....

Προτρέχουμε σε κάθε εντολή του ευρωσυντάγματος, ακόμα περισσότερο από όσο μας επιβάλει αυτό. Εθνικά σύμβολα ,ταυτότητες ,παιδεία……
Οι λαοί της Ευρώπης δεν δαμάζονται παρά την ασφυκτική και αχαλίνωτη πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται από τα πολυπλόκαμα κέντρα του μεγάλου κεφαλαίου: τα κυβερνητικά και κομματικά κατεστημένα, τα «αριστερά» ιερατεία, τους δοσίλογους «αντιεθνικιστές», τις ποικίλες επιδοτούμενες Μ.Κ.Ο και όλα τα φερέφωνα της πολυπολιτισμικότητας.
Εάν εξετάσουμε τις εντολές της Ε.Ε έχοντας στο νου μας την διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης ταυτότητος και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του λαού μας θα δούμε ότι δεν κινδυνεύουμε να υποστούμε πολιτιστική αλλοίωση λόγω Ευρωσυντάγματος. Είναι πλέον σαφές ότι τις περισσότερες φορές η ταυτότητα μας και τα πολιτιστικά μας αγαθά κινδυνεύουν από δικά μας λάθη και από τον κακό μα εαυτό και όχι από παρεμβάσεις της Ευρώπης ή άλλων. Χαρακτηριστικά θυμίζω ότι ενώ στην χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες υπονομεύουμε την γλώσσα μας και την Κλασική Παιδεία μας με βεβιασμένες αποφάσεις όπως η επιβολή του μονοτονικού και την άρση του θρησκεύματος ταυτοτήτων, έρχεται προ τριών ετών η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου και συνιστά την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε όλα τα κράτη - μέλη.


Ειδικότερα ας προσέξουμε ορισμένα ενδιαφέρονται άρθρα του Ευρωσυντάγματος. Το άρθρο Ι-52 ορίζει ότι το νομικό καθεστώς των Εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων το καθορίζει η νομοθεσία κάθε χώρας ξεχωριστά και δεν παρεμβαίνει σε αυτό η Ένωση. Άρα είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να διατηρήσει τις αναφορές του ισχύοντος Συντάγματος στην Ορθοδοξία. Εάν χρειάζεται αλλαγή θα την αποφασίσουμε εμείς οι Έλληνες διά των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας. Επίσης στην παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου καθορίζεται ότι η Ένωση διατηρεί ανοικτό, διαφανή και τακτικό διάλογο με τις Εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Θεσμοθετείται έτσι για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά το δικαίωμα των οργανωμένων θρησκευτικών κοινοτήτων, άρα και της Εκκλησίας της Ελλάδος, να έχουν δημόσιο λόγο για μία σειρά θεμάτων με ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.
 Ενδιαφέρον είναι το άρθρο ΙΙ-70, το οποίο ορίζει ότι το δικαίωμα στην θρησκευτική ελευθερία εκδηλώνεται όχι μόνο με την λατρεία, αλλά και με την εκπαίδευση. Δηλαδή κατοχυρώνεται το μάθημα των Θρησκευτικών στην εκπαίδευση. Ας μην ξεχνούμε δε ότι η θρησκευτική ελευθερία καλύπτει και την Ορθόδοξη πλειοψηφία του λαού μας. Σχετικό είναι το άρθρο IΙ-282, το οποίο ορίζει ότι το περιεχόμενο της εκπαιδεύσεως είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους ξεχωριστά με βάση την γλωσσική και πολιτιστική του παράδοση.

www.resaltomag.gr
www.oodegr.com