Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ?


ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ !Σαν πρώην έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού εκτελεί για άλλη μια φορά το καθήκον του.
Ξεκίνησαν την Πέμπτη το πρωί στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας με θέμα «Ο πολιτισμός της Αλληλεγγύης: Κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές προεκτάσεις». Διοργανώτρια αρχή είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αιγαίου Πολιτεία», ενώ το συνέδριο τελεί υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Σκοπός της ενδιαφέρουσας διήμερης συνάντησης πανεπιστημιακών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων της αυτοδιοίκησης, ερευνητών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ελλάδα και την Τουρκία είναι η διερεύνηση των προοπτικών για την ανάπτυξη ενός πολιτισμού αλληλεγγύης στο χώρο του Αιγαίου. Απώτερος στόχος είναι να μπορέσουν Ελλάδα και Τουρκία να διαμορφώσουν κοινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως η οικονομική κρίση, αλλά και κοινωνικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά ζητήματα.
Στο συνέδριο θα συζητηθούν ενότητες που σχετίζονται με την πολυπολιτισμικότητα, την αλληλεγγύη, τη διαλεκτική μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, την κοινωνία των πολιτών στο σημερινό πολυπολιτισμικό γίγνεσθαι, το ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, τη θρησκεία ως παράγοντα της κοινωνικής συνοχής.
 www.amen.gr