Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.


Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη μιας μοναχής ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος μαστιγωνόταν, προκειμένου να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες του.
Το στοιχείο αυτό ήρθε στην επιφάνεια, ύστερα από μία μεγάλη έρευνα που διενήργησε ομάδα πιστών στα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Πάπα, ο οποίος απεβίωσε πριν από πέντε χρόνια, Μεταξύ άλλων βρέθηκε η κατάθεση της Πολωνής καλόγριας, Tobiana Sobodka, που εργάστηκε για τον Ποντίφικα στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του στο Βατικανό και στο εξοχικό του στη Ρώμη.
«Αρκετές φορές υπέβαλλε τον εαυτό του σε σωματικό πόνο. Το ακούγαμε, γιατί είμαστε στο διπλανό δωμάτιο. Ακουγόταν ο χτύπος, όταν μαστιγωνόταν», είπε η μοναχή. Η αυτοτιμωρία του Πάπα επιβεβαιώθηκε και από έναν άλλο επίσκοπο που διετέλεσε γραμματέας του Ιωάννη Παύλου.
Αυτού του είδους η πρακτική είναι κοινό μυστικό ανάμεσα σε κάποιους Καθολικούς, καθώς την παρομοιάζουν με τα πάθη του Χριστού. Συνηθίζεται στις Φιλιππίνες και στη λατινική Αμερική αλλά και από τη θρησκευτική οργάνωση
«Opus Dei».
Το Αmen.gr υπενθυμίζει ότι ο Ιωάννης Παύλος Β' είχε αρκετούς συνεργάτες που είχαν στενούς δεσμούς ή ήταν μέλη της οργάνωσης ενώ με απόφαση του απισημοποίησε την Opus Dei, δίνοντάς της τον τίτλο της Επισκοπής, ενώ αγιοποίησε τον ιδρυτή της Χοσέ Μαρία Εσκριμπά.
Το Opus Dei είναι μια οργάνωση της καθολικής εκκλησίας που υπογραμμίζει την καθολική πεποίθηση ότι η καθεμία καλείται στην Ιερότητα και ότι η συνηθισμένη ζωή είναι μια πορεία στην ιερότητα. Το Τάγμα ιδρύθηκε στην Ισπανία το 1928 από Ρωμαίο - καθολικός παπάς Josemaría Escrivá με την έγκριση του παπά Pius ΧΙΙ.