Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ


Ένοπλος μασκοφόρος εισέβαλε σε εκκλησία και δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν ρώσο oρθόδοξο ιερέα, γνωστό για το ιεραποστολικό του έργο με τους νέους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.Ο ένοπλος πλησίασε τον 34χρονο ιερέα Ντανίλ Σισόγιεφ στην εκκλησία του Αγίου Θωμά, στα νότια της Μόσχας, χθες το απόγευμα. Τον ρώτησε το όνομά του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με πιστόλι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.
"Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το έγκλημα έχει θρησκευτικά κίνητρα", είπε ο εκπρόσωπος Ανατόλι Μπαγκμέτ μιλώντας στην τηλεόραση Rossiya.Ο Σισόγιεφ υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ κατά την επίθεση τραυματίστηκε και ο διευθυντής της εκκλησιαστικής χορωδίας, είπε ο Μπαγκμέτ και πρόσθεσε ότι ερευνώνται και άλλα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.
Ο Σισόγιεφ είχε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα με στόχο να βοηθήσει τους νέους να έρθουν κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία.Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι πριν από τη δολοφονία του ο ιερέας είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του με e-mail.
www.sigmalive.com