Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ


Όπως γράφει η εφημερίδα ‘το παρόν’ της 20/9/2009 ο πατριάρχης Θεόφιλος ενοικίασε τρεις εκτάσεις του Πατριαρχείου (43,17,11) στρέμματα αντιστοίχως σε εβραϊκή εταιρία δια 99 έτη ! η έκταση αυτή υπάρχει στην νότια Ιερουσαλήμ και προκάλεσε την οργή στην αραβική κοινή γνώμη και την έντονη δυσφορία στα βασιλικά ανάκτορα του Αμάν.
Το σχέδιο προβλέπει ότι σε αυτές τις εκτάσεις θα κατασκευάσουν 73.000 κατοικίες ,όπου θα στεγαστούν 280.000 Εβραίοι.
Το πατριαρχείο έχει δεσμευτεί στην Ιορδανική κυβέρνηση το 1958 να μην προβεί σε πώληση των κτημάτων. Η σκανδαλώδης αυτή παραχώρηση παρεμποδίζει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους . Επίσης η μακροχρόνια ενοικίαση των 99 ετών έρχεται να γίνει τροχοπέδη με το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής, όπου πρεσβευτής αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου, βάση με τους ‘Times’, του Λονδίνου ήταν ο βασιλιάς Ιορδανίας Αμπντάλα και ο Μπάρακ Ομπάμα.
Η προσφορά του πατριάρχη Θεόφιλου, εκθέτη όχι μόνο την Ελλάδα και το Αραβικό έθνος αλλά βάζει σε κίνδυνο όλο το σχέδιο Ειρήνης στην περιοχή. Ουσιαστικά γίνεται ο προστάτης των Εβραϊκών σχεδίων.
Ευθύνεται και η διοικητική αρχή της αγιογραφικής αδελφότητας και μάλιστα με το ανορθόδοξο τρόπο της πατριαρχικής αλλαγής και τον ανίερο αποκλεισμό του πατριάρχη Ειρηναίου, με την στέρηση των αναγκαίων προς συντήρηση του.