Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΛΟΙΟ


Οι πονηρές ημέρες δεν χαρίζουν εφυσηχασμούς και παραχωρήσεις.

Αρχιεπίσκοπος Τιράνων-Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος
Κομοτηνή- «Μαθήματα» ανεξιθρησκίας και ειρηνικής συμβίωσης όλων των λαών της γης, ανεξαρτήτου εθνικής ή θρησκευτικής ταυτότητας, έδωσε για ακόμη μια φορά, χθες το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων-Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. «Η χριστιανική αγάπη έχει εξ ορισμού πανανθρώπινες, παγκόσμιες διαστάσεις. Κανένας φραγμός δεν μπορεί να την αναστείλει, ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος, για την ομιλία του στην τελετή αναγόρευσης επέλεξε ένα θέμα που εδώ και σχεδόν μια δεκαετία απασχολεί την επικαιρότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: «τρομοκρατία και φόβος- θρησκευτικές συναρτήσεις».

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αρχιεπίσκοπε απόλυτα με τις δηλώσεις την συγκεκριμένη στιγμή, σίγουρα όλα αυτά που αναφέρετε ορθά, αλλά σε λάθος χρονική περίοδο με τους εχθρούς μας να λυσσάνε για συρρίκνωση της Ορθόδοξης πίστης αλλά και των συνόρων που κάποτε η προγονοί μας και συνάμα ήρωες του έθνους πάσχισαν να κρατήσουν. Μας θυμίζετε κάτι από τις επικίνδυνες θεωρίες του π.Βαρθολομαίου, οπου σήμερα με τις κινήσεις του γίνεται ο μεσάζοντας μιας απειλητικής αναπτυξιακής πορείας στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με δήθεν αντάλλαγμα το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης.
Τι εννοείται να μπορούμε να συμβιώνουμε ανεξάρτητα εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας ? μήπως να ξεπουλήσουμε τα πάντα, να προδώσουμε θρησκεία οικογένεια, την ιδία την Ελλάδα ?! δεν έχουμε να κάνουμε με άγιους της γειτονίας, αλλά με κράτη που διεκδικούν το βιός μας (τσαμουριά), το μισό αιγαίο, την Θράκη (τούρκοι), την κατοχύρωση μιας φανταστικής ιστορίας και διεκδίκηση εδαφών από τα (Σκόπια ), ενώ στην Κύπρο την διεθνή κοροϊδία και συγκεκριμένα των Άγγλων. Θέλετε κάτι και στον θρησκευτικό τομέα ; την συμμαχία του Βατικανού-σιωνισμού, να πιέζει πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, για έναν ΟΗΕ θρησκειών με αποκορύφωμα την μία και παναιρετική θρησκεία.
Εμείς τα βλέπουμε από άλλη σκοπιά και καθόλου ρόδινα κ.αρχιεπίσκοπε, ο εφησυχασμός και η παραχώρηση σε θρησκευτικό και εθνικό επίπεδο θα φέρει τον όλεθρο του ελληνικού έθνους.