Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ


ΗΠΑ και Ισραήλ ψάχνουν απεγνωσμένα για συμμαχίες, με Τουρκία Αλβανία και Σκόπια.

"Δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη", αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε έκθεση που έστειλε προς την Τουρκική Εθνοσυνέλευση πριν από έξι μήνες, όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Μιλιέτ".
Στην έκθεση αναφέρεται ότι "το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον προς το θέμα πηγάζει από την προσπάθεια να επικρατήσει το Πατριαρχείο Φαναρίου απέναντι στο Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο έχει περισσότερη επιρροή από το πρώτο" και υπογραμμίζεται ότι "νομικώς είναι αδύνατο" να επαναλειτουργήσει η Σχολή.
Η "Μιλιέτ" δημοσιεύει και απόψεις της νομικής συμβούλου του Πατριαρχείου, γνωστής δικηγόρου Κεζμπάν Χατεμί, η οποία τονίζει ότι "το κλείσιμο της Σχολής τη 1971 συνιστά παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης".

Προφανώς το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκτελεί υπάκουα τις εντολές που πηγάζουν απο το εβραϊκό κατεστημένο και καταλήγουν στις χώρες εργαλεία υπηρετώντας οικουμενιστικά σχέδια και μεθοδεύσεις πανθρησκειών.Κανένας έλληνας ορθόδοξος πολίτης δεν ασχολείται με το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, διότι υπάρχουν ποιό μείζονα προβλήματα, επίκαιρα και με περισσότερο εθνικό χαρακτήρα. Την πασιφανείς παγίδα της σχολής ο ελληνικός λαός την εχει συνειδητοποίηση εγκαίρως, χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερα στους ήδη ευνοημένους μουσουλμάνους της Θράκης.
Το σύνθημα είναι ένα, μας χρωστούν και δεν χρωστάμε σε κανέναν !