Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Η Ελλάδα έκανε push back 35 πρόσφυγες & έπνιξε 4»: Η βρόμικη «καταγγελία» της τουρκονορβηγικής ΜΚΟ Aegean Boat Report



Και ακόμα τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Σε μια βρόμικη «καταγγελία» προχώρησε η τουρκικών συμφερόντων νορβηγική ΜΚΟ Aegean Boat Report ότι δήθεν η Ελλάδα έκανε «push back σε τριανταπέντε πρόσφυγες και έπνιξε τέσσερις από αυτούς» στα ανοιχτά της Λέσβου.



Μάλιστα αναφέρει πως τους 35 «πρόσφυγες» τους μάζεψε η «φιλάνθρωπη» τουρκική Ακτοφυλακή η οποία και τους προωθεί να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για μια σαφέστατη προσπάθεια αμαύρωσης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και της Ελλάδας γενικότερα, ενώ η ΜΚΟ οικιοποιείται τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Η Aegean Boat Report είναι μια ΜΚΟ με όλα τα χαρακτηριστικά πλατφόρμας συλλογής και προώθησης πληροφοριών σε χώρες μη φιλικές προς την Ελλάδα (οι νοούντες νοήτωσαν) και έχει καταγραφεί από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Κάνει «καταγραφή» των κινήσεων του Λιμενικού και έχει σήμα το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε οθωμανικό λάβαρο και είναι η βασική αρτηρία μεταφοράς πληροφοριών από και προς τις ακτές της Μικράς Ασίας, των Τούρκων διακινητών παράνομων μεταναστών οι οποίοι διεισδύουν εν συνεχεία στην Ελλάδα.

Και ακόμα τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως και σε άλλες ύποπτες ΜΚΟ.

Το pronews.gr είναι το ΜΜΕ που είχε αποκαλύψει την παράνομη δραστηριότητα της ERCI μιας ΜΚΟ η οποία είχε άμεση σχέση με τον Τ.Σόρος διαμέσου της γνωστής οργάνωσής του Solidarity Now.

Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση στην οποία φαίνεται πως οι σχέσεις με την άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι κάτι περισσότερο από στενές.