Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρκικό στρατό!



Μυστήριο για εμπειρογνώμονες:πως αποδείχθηκε διάτρητο ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο;; Στην Τουρκία ζητούν την παραίτηση Ακάρ.
BINTEO
Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται μπροστά σ΄ένα πρόβλημα μετά το μυστηριώδες όσο κι εντυπωσιακό χτύπημα κατά της βάσης στη Λιβύη όπου είχαν εγκατασταθεί προηγμένου τύπου τούρκικα συστήματα αεράμυνας.
Στην Τουρκία η δυσφορία είναι μεγάλη και κάποιοι ήδη ζητούν την παραίτηση του Ακάρ.



70 εκατομμύρια δολάρια εξανεμίστηκαν εν ριπή
Το almayadeen μεταδίδει: Toύρκοι νεκροί στη βάση al Watiyah…

70 εκατομμύρια δολάρια εξανεμίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.Αυτό είναι το κόστος του εξοπλισμού ραντάρ και συστημάτων που βιάστηκαν οι Τούρκοι να εγκαταστήσουν εκεί γιατί ήθελαν να κατοχυρώσουν το σημείο ως βάση τους το ταχύτερο δυνατό. Ο κόσμος έμεινε άφωνος.
 Η βάση που χτυπήθηκε από αέρος περιείχε ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο … Είχε αμυντικούς πυραύλους Hawk..
Αυτοί είναι πύραυλοι επιφανείας-αέρος πλήρως προετοιμασμένοι για να καταστρέψουν τα επιτιθέμενα αεροπλάνα σε ακτίνα 200 χλμ από τον στόχο τους …Παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, το σύστημα χρησιμοποιείται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τακτικό στρατό τους … Το πολύ σημαντικό ζήτημα των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων … Πώς διεισδύουν αυτά τα αταυτοποίητα αεροσκάφη σε αυτό το ισχυρό αμυντικό σύστημα και 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τυνησίας, που είναι στην άκρως δυτική Λιβύη.

Και πώς έκαναν ελιγμούς αυτά τα αεροπλάνα για να διεισδύσουν στο πεδίο ελέγχου του ραντάρ αυτού του πολύ ισχυρού συστήματος με απίστευτο τρόπο κάτι που είναι αδύνατο στον κόσμο των στρατιωτικών επιθέσεων … Πώς αυτά τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν εννέα πολύ ακριβείς αεροπορικές επιθέσεις στη βάση αυτή, καταστρέφοντας όλες τις τουρκικές συσκευές ραντάρ και το απόθεμα των πυραύλων Hawk.

 Υπάρχουν φωνές στην Τουρκία που ζητούν την απόλυση του Τούρκου υπουργού Άμυνας αμέσως μετά από αυτό το πολύ ισχυρό χτύπημα, το οποίο θεωρούν ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο αποκάλυψε την αδυναμία της Τουρκίας να αντιμετωπίσει στρατιωτικά ισχυρούς … Είναι ένα σύντομο μήνυμα προς την Τουρκία … το προειδοποιητικό μήνυμα γι αυτήν στη Λιβύη … Αυτό που συνέβη είναι μια επίδειξη δύναμης είτε πρόκειται από τη Λιβύη είτε από την Αίγυπτο αλλά ποιά η διαφορά … Είναι μάθημα για όσους υποτιμούν την ισχύ της Αιγύπτου..
13 Τούρκοι νεκροί και 70 Σύριοι και Λίβυοι μισθοφόροι σύμμαχοί τους αναφέρει μια από τις πολλές πηγές που επιδίδονται σ΄απολογισμό της επίθεσης.Ωστόσο η ταυτοποίηση αρκετών πτωμάτων είναι μια δυσχερής διαδικασία καθώς πολλοί απανθρακώθηκαν από τα χτυπήματα. Άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης σήμερα από επιχειρήσεις του ΡΚΚ.

Όλα αυτά εκτιμούν Τούρκοι αναλυτές παραπέμπουν σε συντονισμό μεταξύ PKK, Αιγύπτου και της Γαλλίας.
Οι αντίπαλοι επιχειρούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία…

Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού αρνείται τη σχέση της χώρας του με την επίθεση στη βάση al-Wataya στη Λιβύη……….Εγκρίθηκε νόμος που δίνει το πράσινο φως στον αιγυπτιακό στρατό για επείγουσα δράση. Ενώ διευρυμένη σύσκεψη με διοικητές στρατού είχε ο Χαφτάρ ευρισκόμενος σε πλήρη ετοιμότητα..Ο πόλεμος με την Τουρκία μόλις άρχισε….

To βίντεο έχει ως υποσημείωση στην ανάρτηση νέα χτυπήματα κατά της πολιτοιφυλακής του Ερντογάν δυτικά της Σύρτης και στην βάση al Watiyah δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν :

dimpenews.com