Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Το Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία | π. Φανούριος: ''Συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας''



Στις 18 Ιουνίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά εξέδωσε ενημερωτική επιστολή την οποία υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος,
σχετικά με το άνοιγµα των εκκλησιών και τη µετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Το Υπουργείο Υγείας του Οντάριο με ανακοίνωσή του, ζητά όσον αφορά τις θρησκευτικές τελετές την "αναστολή δραστηριοτήτων που αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου της κοινής χρήσης πολλών υλικών και αντικειμένων".

Στις ειδικές εντολές του Υπουργείου για κοινή χρήση υπάρχει και το σάλιο, το οποίο συνδέεται με την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τορόντο, π. Φανούριος Παππάς, με φανερή συναισθηματική φόρτιση ενημέρωσε τους πιστούς ότι δεν θα τους κοινωνήσει.

"Αδελφοί μου, σήμερα, έχω μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ, μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία και φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας" - δήλωσε με απογοήτευση ο π. Φανούριος.

Στη συνέχεια ο π. Φανούριος τόνισε: "Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή και τη λύπη μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα, διότι πιστεύω πως δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη και τον Χριστό."

"Νιώθω, πως αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης πίστης" - τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Φανούριος.

Κλείνοντας ο π. Φανούριος, φανερά συγκινημένος τόνισε: "Δυστυχώς σήμερα δεν θα κοινωνήσει κανένας, μέχρι ωσότου έχουμε νεότερες πληροφορίες".

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/38009-to-toronto-apagoreuse-tin-theia-koinonia-p-fanourios-sunexizetai-o-diogmos-tis-ekklisias

FANOURIOS PAPAPS
Ο π. Φανούριος Παππάς