Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Λιβύη: Όλο και πιο δυνατά χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου – «Τους περιμένουμε από ώρα σε ώρα»!



Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα πολέμου στη Λιβύη με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), υπό τις οδηγίες του Στρατάρχη Χάφταρ, να δίνει το σύνθημα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αυτήν την εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του είναι προετοιμασμένες για οποιαδήποτε πρόκληση και περιμένουν τις τουρκικές δυνάμεις «από ώρα σε ώρα» στη Σύρτη.

«Περιμένουμε μια τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις τους έχουν υψηλό κίνητρο και ακμαίο ηθικό, ειδικά «αφού λάβαμε υποστήριξη από πολλά αραβικά έθνη στον αγώνα μας».

Μεταξύ των εθνών που υποστηρίζουν τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης κατά της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και των Τούρκων υποστηρικτών της είναι η γειτονική Αίγυπτος, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στα δυτικά σύνορα της αφρικανικής χώρας.

Η Τουρκία και το GNA αναμένεται να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση για να καταλάβουν τη Σύρτη και τη Τζάφρα με εναρκτήριο τρεις περιοχές στα δυτικά:

Σύρτη
Tags: LNAΓΝΑΛΙΒΥΗΣΥΡΤΗ

https://www.onalert.gr/kosmos/livyi-olo-kai-pio-dynata-chtypoyn-ta-tympana-toy-polemoy-toys-perimenoyme-apo-ora-se-ora/389468/