Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Και ποιος δεν φοβάται να τα βάλει με την Παναγιά! ''Μια μέρα η Αγιά Σοφιά θα επιστραφεί στους Ορθόδοξους Χριστιανούς''



Λόγιος Ισλαμιστής για το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς (ΒΙΝΤΕΟ)
Έντονο προβληματισμό και παρεμβάσεις παγκοσμιώς έχουν προκαλέσει,
οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο Youtube βίντεο, όπου ένας λόγιος Ισλαμιστής αναφέρετε στο θέμα τις Αγιάς Σοφιάς.

"Για εκείνους που είναι πεπεισμένοι ότι η Αγία Σοφία πρέπει να μετατραπεί σε τζαμί και που εντάχθηκαν με την τουρκική κυβέρνηση και τους ανθρώπους τώρα για να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά για άλλη μια φορά σε τζαμί, Σας λέω ντροπή σας! Ντροπής σας!" - τονίζει χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο λόγιος του Ισλάμ.

Επίσης ο κ. Imran Nazar Hosein τονίζει ότι μια μέρα η Αγιά Σοφιά θα επιστραφεί στους Ορθόοδοξους Χριστιανούς, λέγοντας ότι έχει προφητευτεί από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ο Imran Nazar Hosein (γεννημένος το 1942) είναι ισλαμιστής λόγιος, συγγραφέας και φιλόσοφος, ο οποίος ειδικεύεται στην ισλαμική εσχατολογία, την παγκόσμια πολιτική, τα οικονομικά και τα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά / πολιτικά θέματα.

Γεννήθηκε στο νησί του Τρινιτάντ στην Καραϊβική το 1942 από γονείς των οποίων οι πρόγονοι είχαν μεταναστεύσει από την Ινδία.

Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Aleemiyah στο Καράτσι και έχει σπουδάσει σε διάφορα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το Πανεπιστήμιο του Καράτσι, το Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών, το Πανεπιστήμιο Al Azhar και το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στην Ελβετία.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Υπάλληλος Εξωτερικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά του το 1985 για να αφιερώσει τη ζωή του στην αποστολή για το Ισλάμ.

Έζησε στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια, οπότε υπηρέτησε ως Διευθυντής Ισλαμικών Σπουδών για τη Μεικτή Επιτροπή Μουσουλμανικών Οργανώσεων της Ευρύτερης Νέας Υόρκης.
Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Imran που μιλάει αναλυτικά για την Αγιά Σοφιά:


*