Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

O Mεγάλος Μουφτής της Συρίας Hassoun συνέκρινε το θρησκευτικό σχίσμα στην Ουκρανία με τον πόλεμο στη Συρία

 
Γι αυτόν το σχίσμα έχει πολιτικά αίτια. »Έτσι άρχισε ο πόλεμος στη Συρία » είπε.
O Mεγάλος Μουφτής της Συρίας ο Ahmad Badreddin Hassoun σε δηλώσεις του συνέκρινε το σχίσμα στην Ουκρανία με τον πόλεμο στη Συρία και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η θρησκευτική κατάσταση στην Ουκρανία και η ένοπλη σύρραξη στη Συρία παρουσιάζουν αντίστοιχα κι ανάλογα σενάρια ανάπτυξης.
Στην Ουκρανία το σχίσμα δεν οφείλεται στη θρησκεία αλλά στην πολιτική η ένοπλη διαμάχη στη Συρία έτσι άρχισε ανέφερε ο Μεγάλος Μουφτής ο Ahmad Badreddin Hassoun, σε συνέντευξή του στο ρωσικό riafan . « Αφού οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο διακηρύσσουν την ίδια θρησκεία. Γιατί, επομένως έπρεπε να χωριστούν; « – αναρωτήθηκε. Σύμφωνα με τον Μεγάλο Μουφτή, στη Συρία υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών, η οποία ήταν το κίνητρο για πολυετή ένοπλη αντιπαράθεση.

Στις 19 Οκτώβρη 2018, ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ, Michael Pompeo, κάλεσε τις ουκρανικές αρχές « να οδηγηθούν στην δημιουργία μιας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησία ».
O Mεγάλος Μουφτής της Συρίας ο Ahmad Badreddin Hassoun ηγείται του πλειοψηφέστατου μετριοπαθούς κοσμικού ρεύματος των σουνιτών που υποστηρίζει το κοσμικό κράτος στη Συρία και τον Πρόεδρο Άσαντ έναντι των ριζοσπαστικοποιημένων.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη του φέτος το Σεπτέμβρη 2018 στη Ρωσία….

dimpenews.com