Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Βρήκαν άσυλο οι ψευτοδιασώστες! Ειναι αυτοί που σκηνοθετούσαν αλα hollywood τις επιθέσεις με χημικά κατηγορώντας τον Άσαντ

 
Καναδάς έδωσε άσυλο σε 117 μέλη της οργάνωσης ισλαμιστών διασωστών «Λευκά Κράνη». Το άσυλο περιλαμβάνει και τις οικογένειές τους.
  
Τα «Λευκά Κράνη» είναι μια οργάνωση διασωστών, που χρηματοδοτήθηκε και από τη Δύση, τα μέλη της οποίας έχουν κατηγορηθεί ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Οι ίδιοι αρνούνται ότι έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές, ωστόσο, υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν όχι μόνο τις στενές σχέσεις πολλών «Λευκών Κρανών» με τους εξτρεμιστές αλλά και πώς κατασκεύαζαν ειδήσεις με ψεύτικες φωτογραφίες διασώσεων.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη οργάνωση «Πολιτικής Άμυνας και Διάσωσης», η οποία λειτούργησε αποκλειστικά στις περιοχές που ελέγχονταν από τον ισλαμιστικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και την Αλ Κάιντα.
«Λευκά Κράνη» δεν συστήθηκαν ποτέ στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη, ούτε στην επικράτεια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Τα «Λευκά Κράνη» ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εργάζονται και δωρεάν.
Τα μέλη τους μισθοδοτούνται με 150 δολάρια τον μήνα, δηλαδή περίπου 77.250 λίρες Συρίας. Ο βασικός μισθός στη Συρία δεν ξεπερνά τα 50 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι πριν αναλάβουν διασωστική δράση στα ισλαμοκρατούμενα εδάφη της Συρίας, τα «Λευκά Κράνη» εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία.
Οι συγκεκριμένοι 117 και οι οικογένειές τους που έλαβαν άσυλο στον Καναδά ήταν «Λευκά Κράνη» που δρούσαν στη νότια Συρία, σε εδάφη που τελούσαν υπό έλεγχο της Αλ Κάιντα.
Όταν η συριακή κυβέρνηση ανακατέλαβε την περιοχή το περασμένο καλοκαίρι, αυτοί διασώθηκαν μέσω Ισραήλ ύστερα από αμερικανική παρέμβαση και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία.
Όπως μετάδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, οι ισλαμιστές διασώστες και οι οικογένειές τους θα εγκατασταθούν στις περιοχές της Βρετανικής Κολούμπια, Σασκάτσουαν, Οντάριο και Νέας Σκωτίας.
Στα τέλη Ιουλίου 422 μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» και οι οικογένειές τους, συνολικά 1.200 άνθρωποι, μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία, με τον τρόπο που προαναφέραμε και δυτικές χώρες υποσχέθηκαν να τους δώσουν άσυλο.
Οι υπόλοιποι που δεν πήρε ο Καναδάς θα μεταφερθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική σε αυτό το θέμα. Αρκετά προβλήματα έχουμε, μην αποκτήσουμε και καινούργια.