Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ο βρώμικος ρόλος μερικών πολιτικών όταν εκκλησιάζονται

 
 
Κιέβου Ονούφριος: ''Οι πολιτικοί αν και πηγαίνουν στο Ναό ενεργούν κατά του Χριστού''

Για τις ενέργειες πολιτικών που επιχειρούν να δημιουργήσουν Εκκλησίες μίλησε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.
Ο Μητροπολίτης Κιέβου αναφέρθηκε στην ματαιότητα τέτοιων ενεργειών, τονίζοντας ότι η δημιουργία μιας Εκκλησίας δεν είναι αρμοδιότητα των πολιτικών.
''Σήμερα μερικοί πολιτικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ενιαία τοπική Εκκλησία στην Ουκρανία. Αυτή η Εκκλησία άλλες φορές ονομάζεται Ορθόδοξη, και άλλες απλά η Τοπική Εκκλησία. Τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρει, δεν κατανοούν την διαφορά και δεν προσπαθούν να το καταλάβουν'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ονούφριος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κιέβου σχολιάζοντας ανέλυσε τους λόγους που τέτοιες ενέργειες είναι μάταιες τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''η τραγωδία τέτοιων ενεργειών έγκειται σε δύο λόγους. Πρώτον, οι πολιτικοί από την φύση τους δεν είναι ικανοί να θεραπεύσουν πνευματικές διαιρέσεις, αλλά μόνο να χωρίζουν ανθρώπους μπορούν. Μόνο οι κληρικοί με την βοήθεια της προσευχής, της ταπείνωσης και την κατά Θεό αγάπη είναι ικανοί να να ενώσουν ανθρώπους από διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και κοσμοθεωρίες σε μία ενιαία κοινωνία, η οποία ονομάζεται Εκκλησία του Χριστού. Δεύτερον, δυστυχώς το κράτος ακολουθεί μία πορεία που υιοθετήθηκε μετά την επανάσταση, μία πορεία απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό''.
''Πολλοί πολιτικοί αν και λέγονται πιστοί, επιθυμούν να φτιαξουν μια Εκκλησία η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Κάποιοι μπορεί να αντικρούσουν αυτό το επιχείρημα και να πουν ότι οι πολιτικοί μας είναι πιστοί, αφού προσεύχονται και πάνε σε εκκλησίες. Όμως εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια'' πρόσθεσε ο κ. Ονούφριος.
''Εάν οι πολιτικοί νομιμοποιήσουν την ανομία, τότε, παρά το γεγονός ότι πιστεύουν στο Θεό και πηγαίνουν σε Ναούς, παρ' όλα αυτά θα ενεργούν ενάντια στο Χριστό. Έτσι απομακρύνουν τον εαυτό τους και αυτούς που τους ακολουθούν από τον Θεό. Πολιτικοί σαν αυτούς θέλουν μια Εκκλησία προσαρμοσμένη στον ρυθμό της δικής τους ζωής'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου.
Κλείνοντας ο κ. Ονούφριος υπογράμμισε: ''Αγαπάμε τους πολιτικούς μας και τους σεβόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε, αλλιώς θα παύσουμε να είμαστε Εκκλησία και θα μεταστραφούμε σε έναν πολιτικό οργανισμό, όπου ασφαλώς οι ημέρες της υπάρξεώς μας θα είναι μετρημένες από τον Θεό''.