Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Χτύπησαν την Κριμαία γιατί ο πρόεδρος της πήγε στη Συρία και συναντήθηκε χθες στη Δαμασκό με τον Άσαντ

 
 
Ο Πρωθυπουργός της Αμπχαζίας Gennady Gaguliya σκοτώθηκε στις 9.9.18 σε ύποπτο  »τροχαίο » καθ΄οδόν κατά την επιστροφή του από επίσημη επίσκεψη στη Συρία και συνάντηση με τον Άσαντ στις ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας Gennady Gaguliya
σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μετά την επιστροφή του από τη Συρία όπου είχε κάνει επίσημη επίσκεψη. Σήμερα χτύπησαν την Κριμαία γιατί ο πρόεδρος της πήγε στη Συρία και συναντήθηκε χθες στη Δαμασκό με τον Άσαντ και γιατί ο Λαβρόφ ανακοίνωσε επίσης χθες πως ο Άσαντ θα  επισκεφθεί και την Κριμαία σ΄επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.
L’image contient peut-être : une personne ou plus
Ένας πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 18 νεκρούς και 50 τραυματίες μετά την έκρηξη σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της πόλης Kertch στην Κριμαία στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με μια υπεύθυνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η πλειοψηφία των θυμάτων είναι φοιτητές.
Η επίθεση έγινε στις 17 Οκτώβρη σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πόλη  Kertch, στην Ανατολική Κριμαία και θα είναι αντιμετωπισμένη ως δολοφονική επίθεση και όχι ως μια τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή έρευνας. Αρχικά η ίδια επιτροπή μίλησε για τρομοκρατική. Μια προκαταρκτική έρευνα στα σώματα των θυμάτων απέδειξε ότι επλήγησαν από σφαίρες. Αρχικά διατυπώθηκε η είδηση ως μια έκρηξη.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κριμαίας ο  Sergueï Aksionov δήλωσε πως ο ύποπτος της επίθεσης ήταν ένας τεταρτοετής φοιτητής ηλικίας 22 ετών. Αυτός αυτοκτόνησε αφού σκότωσε 18 και τραυμάτισε δεκάδες.
  • Η επιτροπή έρευνα χαρακτήρισε την έκρηξη ως επίθεση «σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός μη ταυτοποιημένου μείγματος μεταλλικών αντικειμένων εξερράγη στην καντίνα του Πολυτεχνικού κολεγίου του Kertch. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ανήλικοι»…
Η αντιτρομοκρατική νωρίτερα δήλωνε  πως εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε την επίθεση. Πολλές πηγές αναφέρουν πως είναι ο Vladislav Roslyakov τελειόφοιτος του Ινστιτούτου που επιτέθηκε.
Η διαμεσολαβήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στην περιοχή η Lioudmila Loubina διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν φοιτητές.
Νωρίτερα ο Dmitri Peskov είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείουν την τρομοκρατική επίθεση ως εκδοχή και μετέφερε ότι ο Vladimir Poutine εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων.
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που παραμένει προς το παρόν άγνωστο από τι αποτελούνταν, εξερράγη σε κολέγιο στην Κριμαία την Τετάρτη, σύμφωνα με τη Ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.
Έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Κερτς της Ρωσίας και σύμφωνα με τη Ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ειδικοί πυροτεχνουργοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) εξετάζουν το σημείο της έκρηξης.
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air
Παράλληλα, διεξάγονται ειδικές έρευνες, από το κέντρο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (NAC) ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθούν κι άλλες εκρήξεις.
Ο ρώσος Πρόεδρος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, διέταξε την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια της έκρηξης.
Παράλληλα, έδωσε εντολή να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση παροχή βοήθειας στους τραυματίες και την μεταφορά τους στα κοντινότερα νοσοκομεία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αλλάζει συνεχώς και τόνισε πως εξετάζεται η πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών έκανε γνωστό πως γίνονται έρευνες για πιθανούς συνεργούς του δράστη της επίθεσης στο Κερτς. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν  για έκρηξη και ότι τα παράθυρα του α΄ορόφου είχαν εξαφανιστεί. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε πως στέλνει δυνάμεις και εξοπλισμό ώστε να παρασχεθεί άμεσα βοήθεια στα θύματα της επίθεσης.
  • «Σκότωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους»

    «Πέντε λεπτά αφού έφυγα, κάποια άτομα εισέβαλαν μέσα. Ανατίναξαν τον διάδρομο, τα παράθυρα έγιναν θρύψαλα. Έτρεχαν γύρω γύρω πετώντας κροτίδες. Στη συνέχεια, ένοπλοι με τουφέκια, άρχισαν να τρέχουν στον δεύτερο όροφο, να ανοίγουν τις πόρτες των τάξεων και να σκοτώνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους… μια πραγματική τρομοκρατική επίθεση! Όπως στο Μπεσλάν! Θα ήμουν νεκρή τώρα, σκότωσαν όλους τους ανθρώπους, τους μαθητές και το προσωπικό», δήλωσε συγκλονισμένη η διευθύντρια του κολεγίου μετά το συμβάν.
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kerch.com.ru, η έκρηξη σημειώθηκε στον πρώτο όροφο και στον δεύτερο έπεσαν πυροβολισμοί. Για νέο Μπέσλαν μίλησαν οι αυτόπτες.
    Ο τελευταίος απολογισμός μιλάει για 18 νεκρούς μαθητές και 70 τραυματίες. 
    Σύμφωνα με το tass ο Πούτιν δήλωσε πως « τα κίνητρα και οι θεωρίες (αντιλήψεις,ιδεολογία) της τραγωδίας πρέπει να διερευνηθούν « . « Tο κοινό οφείλει να πληροφορηθεί για τ΄αποτελέσματα της προσπάθειας από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ειδικές υπηρεσίες », είπε.« Τώρα είναι σαφές ότι αυτό είναι ένα έγκλημα ».
    « Πριν από μερικές ώρες ένα τραγικό συμβάν συνέβη στη Ρωσία, στην πόλη Kerch,  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν  από εκρηκτικό μηχανισμό, » είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
    dimpenews.com