Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Φασιστικά μέτρα παίρνει ο Μακρόν. Η διαπαιδαγώγηση αντικαθίσταται με αστυνομοκρατία...

 
Άμεσα μέτρα, που περιλαμβάνουν ακόμα και την άδεια εισόδου της αστυνομίας στα σχολεία της Γαλλίας, θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν για να περιορίσει τη βία στις σχολικές κοινότητες.
  
Με αφορμή το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη όταν μαθητής σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Κρετέιγ εικονιζόταν να απειλεί με όπλο καθηγητή, την Παρασκευή έλαβε χώρα στο Παρίσι σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι σε έκτακτες περιπτώσεις και υπό την έγκριση του διευθυντή του σχολείου οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να δρουν έτσι ώστε να σταματούν βίαια περιστατικά και να συλλαμβάνουν τους υπευθύνους.
«Είναι απαραίτητο το σχολείο να παραμείνει τόπος προστατευμένος όπου οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα προστατεύονται από φαινόμενα απαράδεκτης βίας» σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης.
Από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στην Κρετέιγ πάντως πολλοί ήταν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που κατήγγειλαν περιστατικά βίας στα δικά τους σχολεία παρακινώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να διατάξει την έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών του.