Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τουρκικές φράξιες κατέλαβαν το ναό του Καλού Ποιμένα στο Αφρίν. Oι τούρκοι έκαναν εθνοκάθαρση κατά χριστιανών στο Afrin. Aπό τις 250 χριστιανικές οικογένειες παρέμειναν μόνο οι 3.

Η εκκλησία του Καλού Ποιμένα κατασχέθηκε από τους μισθοφόρους της τουρκικής κατοχής στο Afrin. Πηγές από το εσωτερικό του  Afrin είπαν ότι οι ένπλες μισθοφορικές φράξιες της τούρκικης κατοχής  (οι μισθοφόροι της  al-Sultan Morad
και της aish al-Sharqiya) συγκρούστηκαν μεταξύ τους για τον έλεγχο και τη δήμευση του ναού του Καλού Ποιμένα στο Afrin.
Οι 2 φράξεις τελείωσαν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες διαιρώντας το κτίριο της εκκλησίας κι ένα κτίριο που σχετίζεται με αυτήν μαζί με τα υπάρχοντά τους. Φωτογραφίες δείχνουν τα ονόματα των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων στους  τοίχους της εκκλησίας για να φιξάρουν τον έλεγχό της.
Οι πηγές είπαν επίσης ότι μόνο  3 από τις 250 χριστιανικές οικογένειες παρέμειναν στο Afrin και στα χωριά του.  Αυτές οι  3 οικογένειες δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους  παρά μόνο για τις καθημερινές τους ανάγκες λόγω της ενόχλησης των παραστρατιωτικών φραξιών και των τούρκων στρατιωτών. Άλλες οικογένειες εκτοπίστηκαν στη ζώνη του al-Shahba και στην πόλη του Χαλεπίου.
Ο Valentine Hannan,ο κληρικός του ναού έκανε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα μόλις 2 μέρες μετά την τουρκική επίθεση στο  Afrin. Ζήτησε μια διεθνή προστασία επειγόντως για το Afrin και να σταματήσει ο βομβαρδισμός.Είπε,  »είμαστε εκτεθειμένοι αυτή τη στιγμή σ΄έναν σκληρό βομβαρδισμό  και οι ισλαμικές φράξιες υπόσχονται να μπουν στην περιοχή. εμείς ως εκκλησία ζητάμε από το Θεό προστασία και ζητάμε από τους αδερφούς μας να προσεύχονται για εμάς και επίσης να μας βοηθήσουν .”
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αριθμός των χριστιανικών οικογενειών στο κέντρο της πόλης Afrin και στα χωριά της ήταν  250 που κατανέμονταν ως εξής: 190 οικογένειες στην πόλη Afrin, 45 στην περιοχή Janders και 15 άλλες στην περιοχή Mabata.
ANHA 30.5.18 dimpenews.com