Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Μαθήματα για την αξία της πατρίδας απο τους Σύριους!..Διαλυμένα τα πάντα αλλα ελεύθερη γή για πάντα...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ / O συριακός στρατός απελευθέρωσε το Yarmouk κι al Qadam .
Τα τελευταία οχυρά της τρομοκρατίας στην πόλη της Δαμασκού έπεσαν οι τελευταίοι τζιχαντιστικοί θύλακες καταλύθηκαν.
Mια πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι ο συριακός στρατός επέκτεινε τον έλεγχό του στο στρατόπεδο Yarmouk, στο νότο της Δαμασκού μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την « Daesh ».
Η πηγή δήλωσε στην αραβόφωνη υπηρεσία του « Spoutnik »,ότι « ο SAA απελευθέρωσε το στρατόπεδο Yarmouk στο νότο της Δαμασκού και ύψωσε την συριακή σημαία σε αυτό. »
Το ρωσικό Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός είναι στο σημείο να ολοκληρώσει την απελευθέρωση του Yarmouk
και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες « σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των συμμαχικών παλαιστινιακών φραξιών με την ISIS ».Spoutnik
Από την πλευρά του το sana  αναφέρει ότι μια στρατιωτική πηγή σημειώνει πως μια εκεχειρία προσωρινή έλαβε χώραν χθες το βράδυ στο Hajar Asswad για ανθρωπιστικούς λόγους κατά την οποία ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα εξήλθαν από αυτή την περιοχή. Προσθέτει ότι η ανακωχή τελειώνει σήμερα το απόγευμα και ο στρατός θα αρχίσει και πάλι τις επιχειρήσεις του κατά της  ‘’Daech’’ .
Ωστόσο και πηγές δημοσιογραφικές του al mayyadeen  πιστοποιούν τώρα ότοι ο SAA απελευθέρωσε το στρατόπεδο Yarmouk και al Qadam.
Οι εκκενώσεις των τζιχαντιστών και των οικογενειών τους από το οχυρό της isis στο Ν Δαμασκού ολοκληρώθηκαν ανέφερε το φιλοαντιπολιτευόμενο  (OSDH).
« Περί τους 1.600 μαχητές της isis και πολίτες εκκενώθηκαν μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας με  32 λεωφορεία » αναφέρει το AFP επικαλούμενο την ίδια πηγή. « Οι συριακές δυνάμεις ξαναμπήκαν στο στρατόπεδο του Yarmouk όπου οδηγούν επιχειρήσεις – σάρωμα  αφού απελευθέρωσαν τις συνοικίες Tadamoun, Qadam και Hajar al-Aswad ».AFP 21/05/2018

Σύριοι ρεπόρτερ και η αραβόφωνη υπηρεσία του rt δηλώνουν ότι ο συριακός στρατός απελευθέρωσε πλήρως τις συνοικίες Qadam και Hajar al-Aswad μετά από σκληρές μάχες με τρομοκράτες και δείχνουν φωτογραφίες με τους τζιχαντιστές της isis να φεύγουν, αποχωρούν  στοιβαγμένοι σε φορτηγά. Ο στρατός δηλώνει επίσημα την al Qadam ασφαλή.




dimpenews.com